Ducati Team trapt vrijdagavond 2019 af met haar teampresentatie

112
danilo-petrucci
Danilo Petrucci | foto© Ducati Corse

De officiële start van het 2019 MotoGP seizoen laat weliswaar nog even op zich wachten, maar nog voordat de machines op 6 februari voor het eerste gestart worden tijdens de eerste Official MotoGP Test van 2019 in Sepang trappen al enkele teams het seizoen af met hun teampresentaties. Ducati bijt vrijdag 18 januari het spits af.

Het Ducati Team is vrijdag 18 januari het eerste MotoGP Team dat haar nieuwe kleurstelling en rijdersduo voor komend seizoen zal presteren. De Italiaanse motorenfabrikant heeft dit jaar voor een opmerkelijke locatie gekozen, de presentatie vindt namelijk plaats in het Phillip Morris R&D Cube gevestigd in het Zwitserse Neuchatel. De keus voor deze opmerkelijke locatie houdt verband met Ducati’s partnerschap met Phillip Morris (beter bekend als fabrikant van het sigarettenmerk Marlboro). Tabaksgigant Phillip Morris zal komend seizoen namelijk als sponsor terugkeren binnen het MotoGP wereldkampioenschap, niet om reclame te maken voor het reguliere roken maar met het merk iQOS – de zogenaamde e-sigaret. Hoe deze reclamedeal eruit zal zien en of het iQOS logo komend seizoen ook op de kuipen van de machines van Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci te zien zal zijn is vooralsnog de grote vraag.

De presentatie is vrijdagavond om 18:00 uur en is live te volgen via o.a. Racesport.nl en de website motogp.com

Repsol Honda is het tweede MotoGP Team dat haar nieuwe kleurstelling en riijdersduo aan het publiek zal presenteren. Het team, met regerend wereldkampioen Marc Marquez in haar gelederen, heeft haar presentatie gepland op woensdag 23 januari om 10:30 uur op de Campus Repsol in Madrid. De presentatie is live te volgen via o.a. Racesport.nl en de website motogp.com.

Het nieuwe Petronas Yamaha SRT MotoGP Team is op dinsdag 28 januari het volgende MotoGP team dat zich zal presenteren. Het SRT zal tijdens deze presentatie niet alleen hun nieuwe MotoGP team met Franco Morbidelli en Fabio Quartararo voor het eerst aan het publiek presenteren maar dit samen doen met haar Moto2 en Moto3 team. Deze presentatie vindt plaats in het Maleisische Kuala Lumpur en als locatie is gekozen voor de beroemde Petronas Towers. Aanvang van de presentatie is 08:30 uur Nederlandse tijd.

Donderdag 31 januari is het vervolgens de beurt aan Team Suzuki Ecstar om Alex Rins en MotoGP debutant Joan Mir voor het eerst in hun nieuwe 2019 kleuren aan het publiek te presenteren.

Als laatste MotoGP team voor aanvang van de eerste Official MotoGP test in Sepang zal Yamaha haar nieuwe kleurstelling en rijdersduo presenteren. Hierbij zal niet de meeste aandacht uitgaan naar het rijdersduo, zowel Valentino Rossi als ook Maverick Viñales bleven namelijk het team trouw, maar naar de nieuwe livery. Na het stoppen van Movistar als hoofdsponsor en met de komst van Monster Energy als nieuwe titelsponsor is de verwachting dat de bekende blauwe kleur grotendeels plaats zal maken voor de kleur zwart.

Deze presentatie zal worden gehouden op 4 februari tijdens een speciaal evenement in Jakarta (Indonesië). Veel tijd om door te zakken hebben Rossi en Viñales na afloop van deze presentatie echter niet, dit aangezien men een dag later het feestje nog eens dunnetjes over zal doen op het Sepang International Circuit. Tijdens deze presentatie op het Maleisische circuit, een dag voordat de MotoGP motoren op hetzelfde circuit voor het eerst in 2019 in actie komen, zal Yamaha namelijk haar volledige motorsport programma aan het publiek presenteren. Hierbij zal dus niet alleen het officiële MotoGP fabrieksteam gepresenteerd worden maar zullen ook o.a. het Petronas SIC Yamaha MotoGP team, het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en de Yamaha World Endurance teams aanwezig zullen zijn.

Overzicht 2019 MotoGP teampresentaties:

  • 18-01-2019 Ducati Team
  • 23-01-2019 Repsol Honda Team
  • 28-01-2019 Sepang International Team (MotoGP-Moto2 en Moto3)
  • 31-01-2019 Team Suzuki Ecstar
  • 04-02-2019 Monster Yamaha MotoGP Team
  • 05-02-2019 Yamaha 2019 motorsport programma
  • 12-02-2019 Red Bull KTM Factory Racing en Red Bull KTM Tech3 Racing

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App