Ducati toont nieuwe kleurstelling GP20, nog niet de laatste technische details

98
ducati
Ducati 2020 teampresentatie | foto© Ducati Corse

Met nog ruim zes weken te gaan voordat op het Losail International Circuit in Qatar de lichten op groen gaan voor de openingsrace van het 2020 MotoGP seizoen onthulden Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci donderdagavond in Bologna hun Ducati machines, de machines waarmee het tweetal in 2020 op jacht gaat naar succes.

Met de slogan Mission ‘Winnow’ gaat Ducati in 2020 op jacht naar de eerste zo fel begeerde MotoGP wereldtitel sinds het seizoen 2007, het seizoen waarin Casey Stoner de Italiaanse motorenfabrikant de eerste en tot op heden nog enige wereldtitel in de koningsklasse schonk.

Voor het tweede opeenvolgende seizoen zal Ducati vertrouwen op de diensten van Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci. De twee Italianen zullen op jacht gaan naar succes met de slogan ‘Mission Winnow’ op hun kuipen, zo bleek donderdagavond tijdens de teampresentatie. Dit kan en mag opvallend genoemd worden aangezien Ducati deze wereldwijde campagne van tabaksreus Philip Morris International een jaar geleden ook groots aankondigde maar gedurende het seizoen 2019 stilletjes is verdwenen.

Net als in de voorgaande jaren zijn de kleuren van de machines grotendeels gelijk gebleven en de Ducati GP20 is dan ook voornamelijk rood, met zwarte en chromen accenten.

Dovizioso daarentegen is de afgelopen wintermaanden wel op bezoek geweest bij een designstudio en heeft een aantal zaken laten veranderen aan zijn uitstraling voor komend seizoen.

Andrea Dovizioso: “Ik heb verschillende dingen veranderd voor komend seizoen, het startnummer, de helm en ook de belettering. Daarnaast staat er “Undaunted” (onverschrokken) op mijn pak, het is een ietwat speciaal woord, maar ik wilde een bijvoeglijk naamwoord vinden dat me dit jaar goed en op een juiste manier zou weerspiegelen. Recht vooruit en volledig gericht op het doel.”

Petrucci liet tijdens de teampresentatie weten dat hij na een zwakke tweede seizoenshelft in 2019 heel snel de draad weer op wil pakken, terug wil keren naar zijn oude niveau en snel zijn weer het gevoel na zijn Mugello-zege terug wil krijgen.

Danilo Petrucci: “Het was destijds zeker een onvergetelijke dag in Mugello, ook al was het toen niet echt onvergetelijk, want het was zo’n mix van emoties dat ik me er helaas niet veel meer van kan herinneren. Maar het was zeker een grote overwinning. Een race winnen was mijn doel vorig jaar, maar ik had nooit verwacht dat het uitgerekend in Mugello zou gebeuren. Maar uiteindelijk heb ik een mooie plek gekozen. Het was geweldig, de hele race en de hele dag. Het enige is, als je van het podium afkomt, kun je niet wachten om dat gevoel weer mee te mogen maken. We zullen zien of het dit jaar gaat lukken.”

Gigi Dall’Igna, General Manager Ducati Corse, liet tijdens de presentatie weten ongeduldig te wachten op de start van het nieuwe seizoen, een seizoen waarop men zich als Ducati goed op heeft voorbereidt.

Gigi Dall’Igna: “Het wordt zeker een ingewikkeld seizoen, we hebben te maken met moeilijke tegenstanders, zowel de fabrikanten als de coureurs. Maar we hebben ons ook goed voorbereid. Het chassis was heel anders, de eerste reacties van de coureurs waren vrij positief, wat ons vertrouwen geeft voor de volgende tests, waar we de mogelijkheden van dit chassis zullen blijven onderzoeken. We hebben daarnaast een belangrijke ontwikkeling aan de motor gemaakt, we hadden al een eerste prototype tijdens de test. Er komt een nieuwe kuip, die we zullen testen in Sepang of Qatar. Hierbij moet gezegd worden dat de huidige regelgeving nogal beperkend. Maar we zijn ook verbeterd op het gebied van de aërodynamica. We weten dat het beter gaat. Nu moet je zien wat de anderen hebben verbeterd. Daarom is de eerste test belangrijk.”

Het moge duidelijk zijn, en dat valt duidelijk op te merken uit de woorden van Dall’Igna dat we tijdens de teampresentatie de Ducati GP20 machines wel in hun nieuwe kleuren gezien hebben maar dat we voordat het 2020 MotoGP wereldkampioenschap seizoen begint nog wel de nodige updates zullen zien, updates waarvan de nieuwe kuipen waarschijnlijk het meest in het oog zullen springen.