Dylan Czarkowski (P11-21): “Een top tien klassering was mogelijk geweest”

779
dylan-czarkowski
Dylan Czarkowski (12) | foto© Jan Timmerman

Met een elfde plaats zaterdag in de eerste race en een tweede race op zondag waar hij de gehele wedstrijd in de kopgroep meekon kan Dylan Czarkowski terugkijken op een geslaagd wildcard optreden tijdens de Pirelli Dutch Round in Assen.

Ondanks dat de omstandigheden lastig waren – de trainingen, kwalificatie en ook de eerste race van het weekend werden op een nat, of nog deels nat TT Circuit Assen verreden – heeft Dylan Czarkowski zich uitstekende staande weten te houden tijdens zijn wildcardoptreden tijdens de Nederlandse ronde van het FIM Supersport 300 World Championship.Czarkowski wist zich vrijdag op het TT Circuit Assen als éénendertigste te kwalificeren, maar zaterdag stond de jonge coureur uit Coevorden ineens daar en passeerde hij op een keurige elfde plaats rijdend de finish. Deze klassering leverde Czarkowski niet alleen 5 WK-punten op, zijn sterke optreden zorgde er tevens voor dat hij zondag vanaf de vijfde plaats op de grid aan de tweede race van het weekend mocht gaan beginnen.

Alsof hij al jaren in de klasse actief is stond de Drent zijn mannetje in deze competitieve klasse. Zo wist Czarkowski zich uitstekend te handhaven in de grote kopgroep en bij het ingaan van de laatste ronde leek een top tien klassering zelfs binnen bereik. Helaas ging het vlak voor de Ramshoek mis toen een voor hem rijdende coureur in de fout ging en Czarkowski hierdoor noodgedwongen door het gras moest om een crash te voorkomen. Hij bleef weliswaar op zijn motor zitten, haalde ook nog wel de finish, maar meer dan de éénentwintigste plaats zat er door het voorval niet meer in.

Dylan Czarkowski: “Ik kijk met een goed gevoel terug op het weekend, dat zeker. Zaterdag heb ik vijf WK-punten weten te scoren en in de tweede race op zondag had er veel meer ingezeten als we puur naar de uitslag kijken. Helaas verliep de laatste ronde niet helemaal zoals gepland, ik raakte eerst iemand anders en vervolgens werd ik door een andere coureur, die viel, naast de baan gedwongen. Ik verloor veel posities, werd uiteindelijk nog wel eenentwintigste maar er had veel meer ingezeten.”

De WorldSSP 300 klasse is een zeer competitieve klasse waar zeer veel mogelijk is als je met een grote groep naar de finish rijdt, daar is Czarkowski zich inmiddels wel van bewust.

Dylan Czarkowski: “Een top 10-klassering had er zondag zeker in kunnen zitten en misschien nog wel iets meer als alles had geklopt, maar helaas was dat niet het geval. Met name op de rechte stukken kwam ik snelheid tekort, dit omdat we voor de tweede race een andere en kortere gearing hadden gekozen. Ik kwam hierdoor steeds te vroeg in de begrenzer, en dan moet je dat steeds weer in de bochten compenseren. Het was een mooie race, een race waarin ik in de kopgroep meekon en in het begin zelfs even op de vijfde plaats reed. Als je in deze klasse in een grote groep richting de finish gaat is er alles mogelijk, maar helaas kwam het net niet zover door het voorval in de laatste ronde. Desalniettemin denk ik dat het een heel leerzaam weekend is geweest waarin ik veel vertrouwen hebben kunnen tanken voor de rest van het seizoen. En volgend jaar vast in de WK Supersport 300? Wie weet… al neigen we meer om de stap te maken naar de zwaardere Supersport 600-klasse.”

Met deze geweldige ervaring in zijn pocket begint Czarkowski in het weekend van 03 t/m 05 mei de Sachsenring aan zijn tweede seizoen als vaste coureur in het IDM, ook in het prestigieuze Duitse wegrace kampioenschap zal de Drent aan de start verschijnen in de Supersport 300 klasse.Handige links Pirelli Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.