Randy Krummenacher keert in 2021 terug als coureur in het FIM Supersport World Championship. De voormalig wereldkampioen heeft hiervoor een contract getekend bij het Nederlandse EAB Racing Team, het team waar hij de onlangs vrijgekomen plaats van Bo Bendsneyder in gaat nemen.

Het kan soms raar lopen in de racerij. Zo leek tot voor kort alles in kruiken voor het Nederlandse EAB Racing Team, dit nadat men een contract getekend had om in 2021 met Bo Bendsneyder van start te gaan in het FIM Supersport World Championship. Een Moto2 aanbod van Bendsneyder en een clausule in zijn contract zorgden echter al voor een breuk nog voordat de inkt van de handtekeningen opgedroogd waren.

EAB Racing teameigenaar Ferry Schoenmakers moest hierdoor op zoek naar een geschikte vervanger en deze werd al snel gevonden zo werd op de eerste dag van het nieuwe jaar wereldkundig gemaakt. Niemand minder dan voormalig wereldkampioen Randy Krummenacher heeft namelijk zijn handtekening gezet onder een overeenkomst met het Nederlandse World Supersport team.

Net als Bendsneyder had ook Krummenacher tot voor kort andere plannen. De Zwitser was in vergevorderde onderhandeling met Team PTR om op een Triumph 765 van start te gaan in het het British Supersport kampioenschap. Krummenacher zou 2021 gaan gebruiken om het nodige testwerk te gaan ter voorbereiding op het seizoen 2022, dit aangezien Triumph zo goed als zeker in dat jaar officieel terug zal keren in het FIM Supersport World Championship. Krummenacher zag echter van deze plannen af gezien de huidige situatie in Engeland aangaande de Covid-19-pandemie en de daarmee gepaard gaande onzekerheden en reisbeperkingen.

Randy Krummenacher: “Ik kan een moeilijke periode in mijn carrière nu eindelijk achter me laten. Het is tijd om opnieuw te beginnen en ik kan niet wachten om weer op de motor te mogen stappen. Om eerlijk te zijn heb ik het rijden echt gemist en ik wil er graag weer de baan op. Ik voelde me meteen goed bij Ferry Schoenmakers (EAB Racing teameigenaar), en weet dat we, ook al zullen we er hard voor moeten werken, samen in staat zullen zijn om fantastische resultaten te behalen. Het jaar had niet beter kunnen beginnen en dat is vooral te danken aan Ferry, die rekening heeft gehouden met mij, al mijn sponsoren en supporters, en mijn familie die mij steunt bij het nemen van de juiste beslissingen. Ik hoop ze allemaal terug te kunnen betalen met mijn resultaten op de baan en kijk uit naar een vol gas ’21!!”.

Ferry Schoenmakers: “Ik ben echt blij. Randy en ik begrepen elkaar meteen en beseften snel dat we op dezelfde golflengte zitten. Het is toeval dat onze projecten, zowel die van hem als die van ons, onlangs een andere richting kregen, zodat we beiden op hetzelfde moment in dezelfde situatie terechtkwamen. We gaan nu meteen aan de slag en hopen dat we binnenkort het circuit op kunnen voor een aantal tests. Ik ben er zeker van dat we het goed kunnen doen met Randy, in de hoop dat de pandemie geen invloed heeft op Dorna’s kalender voor 2021 zoals dit jaar het geval was. Ik wil al onze sponsors en iedereen die zich heeft ingezet om dit project te realiseren bedanken. Laten we hopen dat het een zeer bevredigend en succesvol 2021 is voor iedereen!”

Krummenacher kende in 2020 een bijzonder en bewogen seizoen. De 2019 World Supersport kampioen begon aan het seizoen in dienst van MV Agusta Reparto Corse. Al snel bleek dat Krummenacher zich niet kon verenigen met de huidige gang van zaken binnen het team en hij liet daarbij in juli op eigen verzoek het contract ontbinden. Als belangrijkste redenen gaf Krummenacher aan dat hij met deze beslissing zijn morele en professionele integriteit en zijn eigen veiligheid wilde waarborgen. De breuk mondde uiteindelijk uit in een juridische strijd.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App