Victor Rodriquez zal de rest van het seizoen in de kleuren van EAB Ten Kate Racing aan de start verschijnen in het FIM Supersport 300 World Championship. De jonge Spanjaard neemt de plaats in van Glenn van Straalen, de Nederlander die op zijn beurt uit gaat komen voor het MPM Routz Racing Team als vervanger van Jaimie van Sikkelerus in het FIM Supersport World Championship.

De afgelopen vier wedstrijdweekenden in Jerez, Portimâo en Motorland Aragon (2x) nam Lachlan Epis de plaats binnen het MPM Routz Racing Team van de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus. De Australiër is echter verhinderd voor de resterende drie wedstrijdweekenden van het seizoen op Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje, Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk en Circuito Estoril in Portugal vanwege andere verplichtingen.

EAB Ten Kate Racing en het MPM Routz Racing Team hebben de handen ineengeslagen, samen naar een passende oplossing gezocht en deze inmiddels gevonden.

victor-rodriquezVictor Rodriquez, de snelle Spanjaard die afgelopen wedstrijdweekend in Aragon veel indruk maakte in de WorldSSP300 klasse maar zijn overwinning een paar dagen later verloor vanwege een fout buiten zijn eigen verantwoordelijk om, zal de laatste drie wedstrijdweekenden van het seizoen plaatsnemen op de door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha YZF-R3. Binnen het team neemt Rodriquez de plaats in van Glenn van Straalen. De Nederlander zal op zijn beurt de laatste drie wedstrijdweekenden van het seizoen uitkomen in de WorldSSP klasse waar hij binnen het MPM Routz Racing Team de plaats in zal nemen van Van Sikkelerus.

EAB Ten Kate Racing teammanager Kervin Bos: “Toen we ons realiseerden dat Lachlan niet beschikbaar was voor de laatste drie races van het seizoen, zijn we meteen op zoek gegaan naar een oplossing. Glenn heeft veel Supersport ervaring en ik weet zeker dat de YZF-R6 perfect bij hem past. Victor is echt snel op een WorldSSP300-machine en dus zijn we blij dat hij ons team komt versterken. Ik wil al onze partners en sponsors bedanken die dit mogelijk maakte, want het is als een win-win situatie voor zowel Glenn, Victor, EAB Ten Kate Racing en het MPM Routz Racing Team.”

De eerstvolgende gelegenheid waar EAB Ten Kate Racing en het MPM Routz Racing Team in de nieuwe samenstelling in actie zullen komen is in het weekend van 18 t/m 20 september als het 2020 seizoen vervolgd wordt op Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje.

 

Handige links  Pirelli Teruel Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App