Vrijdagochtend waren Tom Edwards (Groep A) en Andy Verdoïa (Groep B) het snelst tijdens de eerste vrije trainingen voor de WorldSSP 300 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Victor Steeman was de snelste Nederlander met de vierde tijd in de B groep.

Vrijdagochtend om 09:00 uur ging de eerste vrije training voor de World Supersport 300 klasse van start op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto.. Zoals gebruikelijk bij de WorldSSP300 klasse kregen beide klassen een half uur de tijd op het zuid-Spaanse circuit voor hun eerste vrije training waarbij de A groep het spits mocht afbijten.

Groep A
Doordat het in de nacht flink had geregend was de baan bij aanvang van de eerste sessie voor de A groep nog deels nat. Dit zorgde ervoor dat de baan nog enigszins nat was en de rondetijden daardoor wat langzamer waren dan gebruikelijk.

Tom Edwards reed met een 2’00.985 de snelste rondetijd voor Nick Kalinin en Galang Hendra Pratama. Robert Schotman was de snelste Nederlander met de vierde tijd voor Kevin Hartman en Manuel Bastianelli met verder Hugo de Cancellis, Ana Carrasco, Manuel González en Enzo de la Vega in de top tien. Dion Otten klokte de twaalfde tijd, Koen Meuffels kwam naar de vijftiende rondetijd.

Groep B
Vervolgens was het aan de B groep om hun dertig minuten durende sessie af te werken. De baan was inmiddels verder opgedroogd waardoor Andy Verdoïa met een 1’54.436 de snelste rondetijd wist te rijden voor Mateo Pedeneau en Bruno Ieraci. Victor Steeman was de snelste Nederlander op de vierde positie op slechts 0.356 van Verdoïa landgenoot Scott Deroue daar kort achter. Yuta Okaya klokte de zesde tijd voor Bahattin Sofuoglu en Jeffrey Buis met daarachter Dorren Loureiro en Maximilian Kappler in de top tien. Finn de Bruin eindigde als 22e.

De tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto gaat vanmiddag om 13:30 uur van start.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App