Een flinke crash en 16e startplaats voor Zonta van den Goorbergh in Misano

5
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - Misano | foto© Nico Schneider

Zonta van den Goorbergh heeft zich vrijdagavond op het Misano World Circuit Marco Simoncelli als zestiende gekwalificeerd voor de zaterdagmiddag te verrijden Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De pole werd een prooi voor de Japanner Haruki Noguichi.

De Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs komen dit weekend in Misano in actie in het bijprogramma van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini. Voor de jonge talenten stonden er vrijdag twee vrije trainingen en een kwalificatie op het programma, een kwalificatie waarin de startplaatsen werden veiliggesteld voor de zaterdag te verrijden race.

Voor Zonta van den Goorbergh begon de dag in Misano met een flinke tegenslag. De jonge coureur uit Breda kwam namelijk in de eerste vrije training al in zijn derde ronde met een flinke highsider ten val. Aangezien Van den Goorbergh met een pijnlijke rechtervoet werd overgebracht naar het medical centre mistte hij nagenoeg de gehele eerste vrije training.

Na een uitgebreide medical check bleken de verwondingen enigszins mee te vallen en er geen sprake te zijn van een fractuur maar slechts een ‘scheurtje’ in het bot van zijn rechtervoet. De Nederlander kreeg groen licht om het tijdens de tweede vrije training te proberen. Met een van pijn verbeten gezicht begon de zoon van voormalig Grand Prix coureur dan ook aan de tweede vrije training. Op karakter reed Van den Goorbergh in deze sessie zijn rondjes met als resultaat een naar omstandigheden keurige achttiende rondetijd.

Ondanks de pijn wilde Van den Goorbergh van geen wijken weten en stapte hij aan het begin van de avond gewoon weer op zijn KTM toen de lichten op groen gingen voor de vijfentwintig minuten durende kwalificatie. Ook hier stond Van den Goorbergh zijn mannetje en noteerde hij in dertiende van zijn in totaal veertien ronden gereden sessie een snelste rondetijd van 1’47.466, een tijd die na afloop goed bleek voor de zestiende startplaats voor de zaterdagmiddag te verrijden race.

Met een snelste rondetijd van 1’45.847 werd de pole een prooi voor de Japanner Haruki Noguchi die zaterdagmiddag op de eerste startrij vergezeld wordt door het Spaanse duo Carlos Tatay & David Salvador.

Het jonge Belgische talent Barry Baltus kwalificeerde zich op een keurige zesde startplaats.

De enige Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van dit weekend gaat zaterdagmiddag om 16:15 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App