Op dit moment worden er geen Grand Prix weekenden georganiseerd, dit vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vooralsnog is er ook nog geen zicht op wanneer dit wel weer kan en gaat gebeuren. Mocht het seizoen binnenkort weer van start gaan dan zal er eerst getest moeten worden, dit om de coureurs weer enigszins in hun ritme te laten komen.

Na Qatar, werden de Grand Prix weekenden in Thailand. Amerika, Argentinië, Jerez en Le Mans inmiddels ook al uitgesteld of verplaatst en de verwachting is dat er de komende tijd nog wel een aantal mutaties zullen volgen. Dorna en de MotoGP teams hebben inmiddels overleg gehad, en één ding is wel duidelijk geworden; mocht het MotoGP wereldkampioenschap binnenkort of over een paar maanden (weer) van start gaan dan zal er eerste een aantal dagen getest moeten worden. Het zo maar op een vrijdagochtend aan een eerste vrije training beginnen en een Grand Prix weekend rijden na een aantal maanden niet op een motor gereden te hebben is onverantwoord volgens de deelnemende fabrikanten en MotoGP teams.

Maar alvorens het zover is blijft de belangrijkste vraag wanneer en of er dit seizoen überhaupt wel weer gereden kan worden gezien de huidige situatie in de wereld.

Als we de reacties van de MotoGP teams een beetje op een rijtje zetten dan kunnen we al snel de conclusie trekken dat we – met de wetenschap van vandaag – de komende paar maanden überhaupt nog niet hoeven te denken aan het verrijden van een Grand Prix. Nadat eerder deze week Le Mans al uitgesteld werd zullen ook zo goed als zeker de Italiaanse Grand Prix in Mugello en de Catalaanse Grand Prix op Circuit de Barcelona – Catalunya niet op de oorspronkelijke data verreden gaan worden.

Dit zou dus betekenen dat de coureurs sowieso al bijna vier maanden niet op een motor gereden hebben alvorens ze op zijn vroegst in de derde week van juni op de Sachsenring voor het eerst weer in competitieverband in actie komen (al lijkt het op dit moment nog een utopie dat er dan alweer gereden zal worden). De fabrikanten en MotoGP teams hebben dan ook unaniem besloten dat er sowieso een eerste gezamenlijke test komt alvorens men aan het eerstvolgende Grand Prix weekend zal gaan beginnen.

Vanzelfsprekend kan over tijdstip, locatie etc. op dit moment nog niets gezegd worden, op dit moment zijn er belangrijkere zaken gaande in de wereld die eerst opgelost dienen te worden.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App