De jonge garde van het WK Superbike kampioenschap, de superstock600 klasse, kon zich voor de eerste keer meten op het snelle circuit van Monza, Itali‘.

Ook de drie Nederlandse jongelingen waren weer van de partij nadat ze zoveel pech kenden tijdens hun eerste wedstrijd in Valencia twee weken geleden. Roy ten Napel begon aan de training met toch nog wel pijn aan zijn schouder die hem aan de kant hield in Valencia nadat hij in de training ten val was gekomen.
Ronald ter Braakte en Dandy de Boer lieten ons voor de training weten klaar te zijn en geen hinder meer te ondervinden van hun valpartijen in de vorige race.

Als snelste zien we de Fransman Ion Dieperik, winnaar van de eerste race. Deze jongeling wist de nummer twee Claudio Corti uit Itali‘ 1.149 sec. voor te blijven. Op de derde en vierde plaats vinden we eveneens twee Italiaanse coureurs, respectievelijk Andrea Antonelli en Daniele Beretta.

Ronald ter Braake uit het Ten Kate Honda Kobutex team vinden we als best geklasseerde Nederlander terug op de zestiende plaats en teamgenoot Roy ten Napel staat als twintigste getraind.
De derde Nederlander uit het Remar Ten Kate racing team zien we op de 24e plaats nadat hij betrokken was geweest bij een valpartij waar hij zelf helemaal niks aan kon doen. Hij kon een voor hem gevallen rijder niet meer ontwijken en kwam daardoor zelf ook ten val. Danny kwam er zonder kleerscheuren af in tegenstelling tot de motorfiets die dusdanig beschadigd was dat de monteurs hard moeten werken vanavond en vannacht om hem morgen voor de volgende training weer rijklaar te hebben.

Op naar morgen en hopen dat onze jonge talenten nog iets meer naar voren kunnen komen om zodoende een betere startpositie te verwerven voor de race van morgenmiddag.

1. Yoann Tiberio
2 Claudio Corti
3. Andrea Antonelli
4 Daniele Berta
5. Xavier Simon
6 Jonathan Gallina
7. Maxime Berger
8. Andrzej Chiemelewski
9. Agostin Perez Munoz
10 Garcia Forner
16. Ronald ter Braake
20. Roy ten Napel
24 Danny de Boer

Tekst: Evert Slager (evert@racesport.nl)
Foto: Eliberto van den Beld