Komend weekend wordt op Circuito San Juan Villicum de voorlaatste World Supersport wedstrijd van het 2019 seizoen verreden. Nadat onlangs in Frankrijk de titelstrijd in de WorldSBK klasse al werd beslist kan Randy Krummenacher tijdens deze voorlaatste race in Argentinië ook de beslissing forceren in de WorldSSP klasse. Wat moet de Zwitser doen om zondag de titel veilig te stellen?

Randy Krummenacher, Federico Caricasulo en Jules Cluzel zijn met nog twee wedstrijden te gaan de drie nog overgebleven coureurs die dit seizoen nog kans maken op de wereldtitel in het FIM World Supersport World Championship.

Krummenacher heeft met 193 gescoorde WK punten de beste papieren, maar met slechts 10 punten achterstand heeft ook zijn teamgenoot Caricasulo nog voldoende kansen terwijl Cluzel met 155 gescoorde WK punten tot nu toe alleen nog kans maakt als Krummenacher zowel in Argentinië als ook tijdens de laatste wedstrijd in Qatar beiden flinke steken laten vallen.

Krummenacher is echter de enige van het drietal die komend weekend in Argentinië vroegtijdig een beslissing kan forceren. Wat heeft Krummenacher hiervoor nodig?

Eerste of minimaal een podiumplaats – en het liefst een overwinning. Een overwinning voor de 29-jarige Zwitser zou betekenen dat Caricasulo niet bij de eerste vijf mag eindigen. Eindigt Krummenacher zondag als tweede dan moet Caricasulo buiten de top tien eindigen. Een derde plaats zou betekenen dat Caricasulo als vijftiende of lager over de finish moet komen om zondagavond in Argentinië een feestje te kunnen vieren. Eindigt Krummenacher niet bij de eerste drie dan wordt de titelstrijd ongeacht het resultaat van Caricasulo maar ook Cluzel sowieso pas in Qatar beslist.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App