Onlangs werd bekend dat Hector Barbera de rest van het seizoen actief zal zijn als coureur in het FIM Supersport World Championship. De voormalig MotoGP en Moto2 coureur neemt de plaats in van Kenan Sofuoglu binnen Team Kawasaki Puccetti Racing. Deze week maakte de Spanjaard zijn eerste kilometers op de voor hem nieuwe machine.

Het FIM Supersport World Championship gaat binnenkort, na een lange zomerstop van maar liefst 10 weken, weer van start als van 14 t/m 16 september in Portimâo de Portugese ronde van het kampioenschap op het programma staat.

Tijdens de eerste ronde na de zomerstop zal Hector Barbera zijn debuut maken in de klasse als vervanger van de eerder dit jaar gestopte Kenan Sofuoglu. Alvorens de Spanjaard in wedstrijdverband in actie zal komen reisde hij eerder deze week af naar Mugello en Imola om op elk circuit een volle dag te testen op de voor hem nieuwe en door Puccetti Racing geprepareerde Kawasaki ZX-6R.

Lees ook: Hector Barberá gearresteerd na rijden onder invloed
Lees ook: Hector Barberà: 22 uur werkstraf, rijbewijs kwijt en ontslagen
Lees ook:  Hector Barbera per direct met Kawasaki Puccetti Racing in WorldSSP

Barberá voelde zich volgens eigen zeggen vanaf het allereerste begin van de test op zijn gemak op de World Supersport machine. De samenwerking met zijn nieuwe team verliep naar ieders tevredenheid, en er kon onder ideale weersomstandigheden volop getest worden. Dit resulteerde in Mugello in een snelste rondetijd van 1’54.9 terwijl er een dag later op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola en snelste rondetijd van 1’54.2 op de klok werd gezet.

Héctor Barberá: ” Ik ben erg blij met deze twee testdagen. In Mugello hebben we ons in eerste instantie geconcentreerd op het aanpassen van de machine en het vinden van een goede afstelling om daarna de tijdens de tweede dag op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola meer kilometers te maken. Het was de eerste keer dat ik op deze baan was, maar ik vind het echt leuk. Ik ben erg blij met het gevoel dat ik heb gekregen met deze motor en het uitstekende werk van het team. Ook is de Kawasaki ZX-6R een geweldige fiets en voelde ik me er meteen goed op. We gaan met veel motivatie naar Portimao, hopelijk kunnen we het daar meteen al goed doen.”

Manuel Puccetti: ” We hebben twee dagen getest, één in Mugello en één in Imola, en we zijn blij met hoe het allemaal is verlopen. We hebben in totaal ongeveer 8oo km afgelegd, alleen al 100 ronden in Imola waar we aan het eind van de dag een goede set-up wisten te vinden. Héctor is een fantastisch coureur, een echte professional. Vanuit menselijk oogpunt is het een goed persoon en als coureur is hij snel en uiterst gevoelig voor veranderingen. We zijn begonnen vanuit de basis die we al hadden, maar samen met Hèctor hebben we veel oplossingen geprobeerd en uiteindelijk vonden we in onze ogen de juiste afstelling voor hem. We kunnen niet wachten om naar Portimâo te gaan om te kijken wat we daar kunnen doen!”

Na deze twee positieve dagen met het Kawasaki Puccetti Racing team, zal Héctor Barberá zijn officiële debuut maken in het WorldSSP kampioenschap tijdens de Portugese ronde die zal worden verreden van 14 t/m 16 september op het Autodromo do Algarve in Portimâo.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App