Eerste voorjaarstraining in Spanje voor Molenaar Racing Team

1766
molenaar-racing-aragon
Thom Molenaar (18) en Sven Doornenbal (14) | foto© Molenaar Racing

Het Molenaar Racing team heeft een succesvolle eerste voorjaarstraining afgerond. Coureurs Thom Molenaar en Sven Doornenbal maakten met de KTM RC390’s in Arie Molenaar Motors/Nutec kleuren hun eerste meters op het Spaanse Motorland Aragon.

2021 begon zonder teamvoorstellingen of motorbeurzen, maar de voorbereidingen op het nieuwe seizoen gingen achter de schermen onverminderd door. De eerste voorjaarstraining op het programma stond gepland van 14 tot 16 maart op Motorland Aragon, een circuit dat nieuw was voor beide coureurs. Onder droge weersomstandigheden maar met een sterke wind leerden Molenaar en Doornenbal de eerste dag de baan kennen. Ook de dagen erna waren zonnig en al bleef de harde wind een feit, beide coureurs maakten veel progressie en verbeterden telkens hun rondetijden.

Molenaar werd flink uitgedaagd door het circuit met de vele hoogteverschillen.

Thom Molenaar: “Het is een baan die mijn zwakke punten benadrukt, er was dus flink werk aan de winkel! Al met al zeer leerzame dagen.”

Doornenbal ziet ondanks de gemaakte progressie nog ruimte voor verbeteringen.

Sven Doornenbal: “Ik heb wel progressie laten zien maar ben blij dat er deze week nog een paar testdagen volgen om op tempo te komen voor het IDM.”

Het team reist door naar het Spaanse Alcarraz, waar de volgende testdagen plaats zullen vinden. In de tussentijd wordt er onder begeleiding van rijderscoach Leon Bovee hard aan de conditie gewerkt. In Alcarraz zal nog eens drie dagen worden getest, waarna het team weer terug zal keren naar Nederland en er nog een door de KNMV georganiseerde training voor licentiehouders op het TT Circuit van Assen op het programma staat. Eind april vangt dan het IDM Supersport300 kampioenschap aan in het Duitse Lausitz.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via office@racesport.nl

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter

 

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter