Eerste WorldSBK testdag in Jerez uitgesteld wegens regenval

1786
Tom Sykes op de Kawasaki ZX-10RR van het Puccetti Kawasaki team | © Dorna

De eerste dag voor verschillende World Superbike teams op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto is in het water gevallen. Vanwege regenachtige omstandigheden gingen er slechts enkele coureurs de baan op terwijl de meerderheid besloot om binnen te blijven.

Weinig actie tijdens de eerste testdag op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Het Kawasaki Racing Team van Jonathan Rea en Alex Lowes, het Puccetti Racing Kawasaki team van Tom Sykes en het BMW Motorrad WorldSBK Team met alleen Scott Redding waren aanwezig op het Zuid-Spaanse circuit om de eerste testkilometers van het seizoen 2023 te maken.

De enige vaste World Superbike coureur die daadwerkelijk de baan op ging was Scott Redding met de nieuwe BMW M 1000 RR maar de Brit kwam niet verder dan een 1’55.695, zo’n vijftien seconden langzamer dan een noemenswaardige rondetijd op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Teamgenoot Michael van der Mark lag op de operatietafel om de nodige pinnen, plaatjes en schroeven uit zijn enkel en dijbeen te halen die hij eerder dit jaar brak, dat is allemaal naar wens verlopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael van der Mark (@michaelvdmark)

In de pitbox van het Kawasaki Racing Team ging de meeste aandacht voornamelijk naar de fraaie nieuwe kleurstelling die men zal gebruiken tijdens de wintertests.

Jonathan Rea en Alex Lowes met hun Kawasaki’s in winterkleurstelling – Circuito de Jerez – Ángel Nieto | © Dorna

Naast de pitbox van het Kawasaki fabrieksteam was er weer een oude bekende te zien op een Kawasaki, weliswaar in de pitbox van het Pucetti team. Tom Sykes, wereldkampioen met Kawasaki in 2013, keert na een jaar in het British Superbike kampioenschap terug naar het WK op de ZX-10RR. De 37-jarige Brit heeft op donderdag dus nog geen kilometers kunnen maken in Jerez.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter