Einde seizoen voor LCR Honda Castrol coureur Cal Crutchlow?

6
cal-crutchlow
Cal Crutchlow | foto© Jan Timmerman

Het is zo goed als zeker dat Cal Crutchlow de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen. De blessures van de LCR Honda Castrol coureur, opgelopen bij een crash tijdens de tweede vrije training op Phillip Island, lijken ernstiger dan in eerste instantie werd gedacht.

Cal Crutchlow kwam vrijdag tijdens de tweede vrije training van de Michelin Motorcycle Grand Prix op Phillip Island hard ten val in de snelle eerste bocht van het Australische circuit waarbij de 32-jarige Brit een vervelende blessure opliep.

 

Lees ook: Crutchlow breekt enkel bij crash op Phillip Island

In het Melbourne Alfred City Hospital werd al snel duidelijk dat er meer aan de hand was dan alleen een gebroken enkel. Zo bleek er naast de enkel fractuur ook sprake te zijn van breuken in zowel het onderste rechter scheen – en kuitbeen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd Crutchlow geopereerd, echter deze operatie bleek niet voldoende en de artsen hebben de Brit medegedeeld dat er een tweede operatie noodzakelijk is, een operatie die vooralsnog voor volgende week donderdag gepland staat.

Door deze tegenslag is het uitgesloten dat Crutchlow er komend weekend in Sepang tijdens de Grand Prix op het Sepang International Circuit weer bij zal zijn. Hoewel er officieel nog geen mededelingen zijn gedaan doen in de paddock op Phillip Island wel de geruchten de ronde dat herstel zeker tot eind november zal duren. Dit zou betekenen dat het einde seizoen is voor de LCR Honda Castrol coureur en dat deelname aan de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia en de eerste MotoGP testen ter voorbereiding op het 2019 seizoen te vroeg komen.

Stefan Bradl
Hoewel LCR Honda en HRC het nog niet officieel bevestigd hebben is het zo goed als zeker dat HRC MotoGP testcoureur Stefan Bradl in Sepang als vervanger op zal treden. Volgens het Duitse Speedweek (Speedweek eigenaar Günther Wiesinger is tevens de persoonlijk manager van Bradl) zijn vrijdag de vliegtickets voor Bradl richting Sepang al geboekt en is het zeker dat Bradl als invaller op zal gaan treden.

 

Handige links Michelin Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App