Elf CIV pre-Moto 3: Moeilijk weekend voor Collin Veijer in Mugello

269
collin-veijer
Collin Veijer - Mugello | foto© Speedup Factory Racing

Afgelopen weekend vond de vijfde ronde van het ELF CIV pre-moto3 plaats op het bekende en historische Mugello Circuit. Ondanks de nodige tegenslagen scoorde Collin Veijer er twee keer een vierde plaats.

Het was een ingewikkeld weekend voor het JCR Team en Collin Veijer. Technische problemen, vooral mechanisch, zorgden ervoor dat Veijer en zijn crew, die op donderdag en vrijdag het grootste deel binnen stonden vanwege deze tegenslagen, onder druk kwamen te staan. Tijdens de twee kwalificatiesessies toonde de jonge Staphorster echter zijn enthousiasme, vasthoudendheid en talent door tot ieders verrassing de tweede rondetijd op de klok te zetten.

Ondanks de weinige ronden op het circuit tijdens de dagen voor de wedstrijd eindigde Veijer zaterdag tijdens de eerste race op een vierde plaats, iets dat hij een dag later nogmaals wist te presteren tijdens de tweede race. Ondanks dat hij zondag opnieuw net naast het podium eindigde was het verschil met de winnaar in deze race slechts 0,182 seconde.

Collin Vejier#95: “Voor mij was het een moeilijk weekend met veel mechanische problemen. Ondanks de korte tijd op de baan heb ik twee goede kwalificatiesessies gereden. Uiteindelijk ben ik tevreden met beide wedstrijden waar we wederom waardevolle punten hebben weten te scoren. Ik wil mijn team bedanken voor het feit dat ze niet op hebben geven, ook al hadden de problemen ons flink onder druk gezet. Veel dank aan de sponsors die dit voor mij mogelijk maken.”

De volgende ronde van het ELF CIV pre-moto3 250 4T kampioenschap vindt plaats van 5 t/m 7 oktober plaats op het Autodromo Vallelunga.