Elf CIV pre-Moto 3: Pole en overwinning voor Collin Veijer in Vallelunga

391
collin-veijer
Collin Veijer - Vallelunga | foto© Speed Up Factory

Collin Veijer heeft afgelopen weekend tijdens de zesde en afsluitende ronde van het Italiaanse ELF CIV Pre Moto3 op het Autodromo di Vallelunga opnieuw van zich doen spreken. De jonge Staphorster pakte op zaterdag de pole en wist zondag de tweede wedstrijd van het weekend winnend af te sluiten.

Collin Veijer reisde afgelopen weekend af naar het iets ten noorden van Rome gelegen Autodromo di Vallelunga, het circuit waar de zesde en afsluitende ronde van het 2018 ELF CIV Pre Moto3 250 4T championship werd verreden.

Op donderdag werden er al de eerste vrije trainingen verreden, een trainingsdag die voor de jonge Staphorster met de nodige tegenslag begon. Op een natte baan kwam Veijer ten val waarbij zijn motor veel schade opliep. Het team werkte echter keihard en op vrijdag stond er alweer een compleet nieuw opgebouwde Speed Up machine klaar.

Tijdens deze eerste op vrijdag verreden kwalificatie liet de jonge Staphorster meteen zien uit het goede racehout te zijn gesneden door na zijn stevige crash een dag eerder met een snelste rondetijd van 1’47.859 op een droge baan de voorlopige pole voor zich op te eisen.

Zaterdag’s tijdens de tweede kwalificatie gooiden de weersomstandigheden opnieuw roet in het eten en op een natte baan werden de rondetijden van een dag eerder dan ook door niemand meer aangescherpt. Hierdoor mocht de Speed Up coureur later op de dag vanaf de pole aan de eerste race van het weekend beginnen.

Na goed aan deze eerste race te zijn begonnen op een nog steeds natte baan sloeg het noodlot opnieuw toe. Strijdend vooraan het veld ging Veijer iets te vroeg op het gas met als gevolg een vrij onschuldige schuiver. De Staphorster pakte echter meteen zijn machine weer op om de race te vervolgen en uiteindelijk nog als dertiende de finish te passeren.

Zondag werd de tweede race van het weekend verreden en hierin stond Veijer weer als vanouds zijn mannetje. In een spannende race was het namelijk Veijer die na twaalf ronden nipt als eerste de finish passeerde. De Speed Up Factory Team coureur wist in een spannende finale de als tweede gefinishte Italiaan Gabriele Mastroluca 0,123 seconde voor te blijven.

Collin Vejier#95: “Ik ben tevreden over dit alweer laatste wedstrijdweekend van het seizoen. In beide races mochten we vanaf de pole aan de race beginnen. In de eerste race had ik pech omdat ik in de regen iets te veel pushte en daardoor van de baan gleed. Gelukkig kon ik de fiets meteen weer oppakken en de race toch nog in punten finishen. Ik ben blij dat ik de tweede race heb gewonnen, ik had echt een goed gevoel op de droge baan. Ik wil het JCR Team heel erg bedanken, ik ben erg blij met dit seizoen en voor het werk dat we samen hebben gedaan. Ik wil ook alle sponsors, de persoonlijke sponsors en die van het team bedanken, want zonder hen kon ik mijn droom niet waarmaken. Grazie mille a tutti!