Tetsuta Nagashima won zondag op het Losail International Circuit in Qatar zijn eerste Moto2-race. Het was een emotionele zege voor de Japanner, dit omdat het precies 10 jaar is geleden dat zijn overleden vriend Shoya Tomizawa op hetzelfde circuit zijn eerste Moto2 zege wist te behalen. 

Tetsuta Nagashima begon zondag vanaf de veertiende plaats op de grid aan de eerste Moto2 race van 2020. Hij vocht hij zich gedurende de race een weg naar voren om vervolgens in de laatste drie ronden alles uit de kast te halen, een gaatje te slaan op de rest van het veld en na 18 ronden met meer dan een seconde voorsprong op zijn achtervolger Lorenzo Baldassarri de finish te passeren en zijn eerste Moto2 overwinning te scoren

Dat het een emotionele overwinning was werd even later in het parc-ferme duidelijk toen de tranen de Japanner over de wangen liepen. Het was namelijk precies tien jaar geleden dat zijn goede vriend Shoya Tomizawa op hetzelfde circuit zijn eerste overwinning wist te scoren en vervolgens in hetzelfde jaar tijdens de Grand Prix op het Misano World Circuit om het leven kwam bij een fatale crash.

Tetsuta Nagashima: “Shoya was als een broer voor mij. In het begin van mijn carrière brachten we veel tijd samen door en ik heb veel van hem geleerd. Het is moeilijk te geloven dat ik mijn eerste overwinning heb behaald op hetzelfde circuit als hij. Dat het me gelukt is om dit te doen is ongelooflijk en ik wil Shoya bedanken voor alles. Hij was altijd al mijn held, sinds ik begon met racen toen ik drie jaar oud was. Toen Shoya zijn eerste race hier won, denk ik dat ik 17 jaar oud was en bekeek ik zijn race voor de tv. Ik kende Shoya heel erg goed en volgde hem altijd. In mijn tijd van de Pockets Bikes en de Mini Bikes en alle Japanse kampioenschappen zaten we in hetzelfde team. Het is moeilijk uit te leggen en het is een heel speciaal gevoel.”

Shoya Tomizawa kwam op 05 september 2010 op het Misano World Circuit Marco Simoncelli om het leven bij een fatale crash, de Japanner werd slechts 19 jaar.

 

Handige links QNB Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App