Maverick Viñales rekent het TT Circuit Assen tot één van zijn favoriete banen en hij liet zondagmiddag zien waarom. Na een zeer sterke race behaalde hij zijn eerste overwinning voor Yamaha in 2019. Viñales zelf was geëmotioneerd na afloop, nadat hij dit jaar al de nodige tegenslagen kreeg te verwerken.

Maverick Viñales koos dit jaar voor een andere richting met onder andere een nieuwe crew chief en nieuwe startnummer (12). Het seizoen liep tot nu toe alles behalve naar wens voor de Spaanse Yamaha coureur. In drie van de zeven wedstrijden werd Viñales, zonder dat hij er zelf iets aan kon doen van zijn motor gereden. Voordat Viñales begon aan de Motul TT Assen had hij slechts één podiumplaats behaald. Tijdens de trainingen liet de 24-jarige coureur al zien dat hij zijn tempo uitstekend was. In de race deed Viñales dat dunnetjes over. Na lang achter Fabio Quartararo en Marc Marquez in derde positie te hebben gereden nam hij elf ronden voor de finish de leiding over. Viñales maakte nog één keer een flinke remfout in de Haarbocht, maar hij wist al snel weer de eerste positie over te nemen door Márquez te passeren. Ook Márquez kon Viñales in het laatste deel niet meer volgen en zo won bezorgde hij Yamaha voor het eerste sinds Phillip Island 2018 weer een zege.

Maverick Viñales: ‘De race in Montmeló was zeer teleurstellend, omdat ik het gevoel had dat ik daar ook voor de winst kon rijden. De motor en ik waren er klaar voor en vanaf vrijdag voelde ik mij hier gelijk goed. Ik wist dat de laatste zeven ronden cruciaal zouden worden en ik probeerde mijn kaarten zo goed mogelijk uit te spelen. Ik kwam alleen maar moeilijk de Honda van Márquez voorbij. Toen ik hem eenmaal gepasseerd was maakte ik een fout, waardoor ik hem nog eens moest inhalen. Maar het lukte en in de slotfase gaf ik alles wat ik had. Deze overwinning voelt geweldig, ik heb er geen woorden voor! Assen is één van mijn favoriete circuits. Ik voelde de passie van de fans, dat was geweldig!’

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App