Het motorwegraceseizoen 2018 is nauwelijks geëindigd, of Team Drugsadvies Sidecarshop heeft de plannen voor 2019 al gereed. Stuurman Kees Endeveld gaat komend seizoen met bakkenist Jeroen Remmé van start in het FIM Sidecar World Championship.

“Wij willen ons komend seizoen volledig richten op alle WK-races”, aldus Kees Endeveld. “Er komen geen veranderingen in het team, het motorblok is in prima staat en het zijspan is ook in orde. Komende winter veranderen alleen enkele details. Vanaf nu moeten wij zorgen dat het budget voor de WK-races er komt.”

Het WK is het hoogste niveau van de wegrace voor zijspancombinaties en Endeveld hoopt zich in die WK-cyclus verder te ontwikkelen met zijn team.

“Het afgelopen seizoen verliep bepaald niet vlekkeloos. Vanaf het begin van het racejaar was er mechanisch malheur met het 1000cc motorblok, waardoor er nauwelijks zonder zorgen kon worden gereden. “Wij hebben niet alleen weinig kunnen rijden, maar de vele pechgevallen hebben ook veel geld gekost. Daarom zijn wij halverwege het seizoen voortijdig overgestapt naar een 600cc machine en vanaf dat moment ging het een stuk beter. De monteurs hebben ook uitstekend werk verricht, want voor hen was een 600cc-blok ook nieuw.”

In de drie races die Team Drugsadvies Sidecarshop met de 600cc krachtbron reed op het TT Circuit Assen, wisten Endeveld en Remmé de rondetijden telkens naar beneden bij te stellen.

“Daarom hebben wij het seizoen 2018 met een positief gevoel kunnen afsluiten. Het is een mooie aanloop naar komend seizoen, want we weten waar we nu aan toe zijn. Daardoor kan het team vanaf het begin van het nieuwe seizoen verder bouwen en Jeroen en ik kunnen ons richten op het verbeteren van rondetijden.”

Alvorens het nieuwe seizoen aanbreekt gaat Endeveld nog naar Nieuw-Zeeland. De Drentse coureur heeft een persoonlijke uitnodiging ontvangen van het Nieuw-Zeelandse zijspanteam Carl Cox.

“In december ga ik naar Nieuw-Zeeland en mag daar op uitnodiging van het team van Carl Cox drie races rijden. Dat lijkt mij een geweldige ervaring. Verleden jaar heb ik daar al twee races mogen rijden en nu drie. Ik kijk er enorm naar uit.”

Endeveld en Remmé verwachten in maart hun eerste trainingen voor het seizoen 2019 te kunnen afwerken.