Endeveld/Remmé zonder sores naar plek acht

29
drugsadvies
Drugsadvies Sidecarshop Racing | foto© Tiny Kolsters

Eindelijk was het een weekend zonder sores en mechanische problemen voor Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Zwolle).

Op de Lausitzring in Duisland kwam het Team  Drugsadvies Sidecarshop Racing op zaterdag tot de elfde plaats en zondag tot de achtste klassering in de IDM/ONK race.

“Dit stemt tot tevredenheid”, aldus Kees Endeveld na zijn tweede race op zondagmiddag. Hij is de enige coureur in de IDM-zijspanserie die met een 600cc machine rijdt. “Ik moet in de bochten goedmaken wat ik op de rechte stukken aan snelheid ten opzichte van de anderen verlies”, legt Endeveld uit. “Maar ik ben zeker voldaan. Wij hebben heel veel kilometers gemaakt en veel geleerd. Het was een weekend waarover ik tevreden ben over de techniek. De machine was snel en stabiel.”

Tijdens de kwalificaties op zaterdag realiseerden Endeveld en Remmé de elfde tijd, net voor twee andere Nederlandse combinaties die van Talens/Claes en Kranenburg/Van Middegaal.

In de eerste race, die zaterdagmiddag werd verreden, ontspon zich tussen Endeveld en Assnaar Talens een fraai gevecht. Wat betreft de rondetijden ontliepen de machines elkaar niet veel en in de laatste bocht lag Endeveld een fractie voor op Talens. Maar omdat Talens met zijn 1000cc motor sneller accelereerde dan Endeveld met de 600cc machine, wist de Assenaar Endeveld op de streep te kloppen. De elfde plaats was voor Team  Drugsadvies Sidecarshop Racing.

In de tweede race, zondagmiddag, leek Endeveld aanvankelijk ook weer af te stevenen op de elfde plaats. Op die positie kwam hij na één ronde door. In de tweede ronde was Endeveld, mede door het uitvallen van Talens, opgeklommen naar de negende plaats en in de zevende ronde schoof de combinatie uit Grolloo door naar plek zeven.

“Nadat Talens was weggevallen moest ik mij richten op de combinatie van Kranenburg en liep daar gestaag op in. In de laatste ronden zat ik er vlak bij, maar het lukte mij niet meer om hem te passeren.”

Endeveld en Remmé eindigden als achtste op slechts één seconde van Kranenburg/Van Middegaal.

“Wij gaan met een goed gevoel naar de volgende IDM/ONK wedstrijd, die is in het weekend van 8 en 9 september op het TT Circuit”, zegt Endeveld.

Hij rijdt overigens volgend weekend in een klassieke race in het Overijsselse Basse met een BMW zijspan uit de jaren zeventig.

 

Handige links IDM Lausitzring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag