Enea Bastianini grijpt pole op Misano, Bo Bendsneyder negende

5
misano
Top drie Moto3 kwalificatie Misano | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Op zaterdagmiddag wist Enea Bastianini de pole te pakken op zijn thuiscircuit. De Italiaan verbrak in Misano het polerecord en zal op zondagochtend de race beginnen met Jorge Martin en Joan Mir naast hem op de eerste rij. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als negende, Livio Loi P21 met zware crash.

In de eerste minuten waren het Jorge Martin en Gabriel Rodrigo die het uitvochten voor de voorlopige pole. Fabio Di Giannantonio dacht hier anders over en voerde even later de lijst aan.

Op de helft van de sessie maakte Aron Canet een stevige crash mee. De Spanjaard was onderweg in tot dusver zijn snelste ronde en ging er in de voorlaatste bocht met een high-sider hard vanaf. De Estrella Galicia 0,0 coureur moest naar het medical center ter controle maar kon later zijn weg vervolgen.

Met ongeveer vijf minuten te gaan gingen alle coureurs tegelijk de baan op nadat alle coureurs ook tegelijk in de pits zaten. Wederom was te zien dat alle coureurs aan het einde van pit lane op elkaar aan het wachten waren in de hoop een goed sleepje te verkrijgen. Het wachtspelletje is onderhand zo extreem geworden dat een aantal coureurs zelfs stil stond in de pitstraat, aan het wachten op degene die de eerste stap zet en de weg voor de reset uitzet.

Door dit lange wachten hadden de coureurs tijd voor slechts één ronde voor pole position. Het was Enea Bastianini die het best gebruik maakte van deze ronde en de pole wist te pakken. Rodrigo was nog sneller onderweg maar crashte in de laatste bocht. Livio Loi was vlak achter de Argentijn onderweg waardoor hij niet meer uit kon wijken en over de KTM reed, en als gevolg meters de lucht in vloog en hard op het asfalt terecht kwam. De schrik was groot en naar verluidt heeft Loi zijn linkersleutelbeen gebroken, hiervan later meer wanneer er informatie is.

De tweede plaats werd uiteindelijk ingelijfd door Jorge Martin, net voor zijn landgenoot Joan Mir. Di Giannantonio en Fenati staan op de tweede rij samen met de gecrashte Rodrigo. De top 10 wordt compleet gemaakt door Sasaki, Antonelli, Bendsneyder en Bulega.

De Moto3 race zal morgen om 11:00 uur beginnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag