Enea Bastianini heeft tijdens de eerste dag van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini de snelste Moto2 rondetijd op de klok gezet. De Italiaan was het snelst voor de Brit Sam Lowes en de Spanjaard Augusto Fernandez. Nederlander Bo Bendsneyder moest tijdens deze eerste dag genoegen nemen met de zevenentwintigste rondetijd.

Ook de Moto2 coureur kwamen vrijdag op het Misano World Circuit twee keer in actie voor een vrije training. Met een snelste rondetijd van 1’36.933 was het Enea Bastianini die na afloop van de dag de gecombineerde tijdlijst aanvoerde voor Sam Lowes – die zondag vanwege een penalty vanuit de pitlane aan de race moet beginnen – en Augusto Fernandez.

De vierde rondetijd van de dag kwam op naam van Nicolo Bulega voor Luca Marini, Fabio DiGiannantonio, Marco Bezzecchi en Hafiz Syahrin.

Jorge Navarro en Marcel Schrötter completeerden vrijdag de top tien.

Voor het Nederlandse NTS RW Racing lijkt het opnieuw een moeizaam weekend te gaan worden. Zowel Bo Bendsneyder als ook de van een blessure teruggekeerde Jesko Raffin kwam geen moment in het spel voor. Bendsneyder was met de zevenentwintigste rondetijd de best geklasseerde NTS RW Racing GP coureur terwijl Raffin tijdens deze eerste dag genoegen moest nemen met de negenentwintigste en laatste plaats op de gecombineerde tijdlijst na twee vrije trainingen.

Een uitgebreider verslag van deze en alle overige sessies van deze eerste dag van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini zijn te vinden in de Racesport Liveblog: Racesport.nl – Liveblog vrijdag.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App