Enea Bastianini op Moto3 pole in Aragon, derde tijd voor Livio Loi

7
bastianini
Enea Bastianini | foto© Gresini Racing Moto3

#AragonGP – Enea Bastianini vertrekt zondag in Aragon vanaf de pole in de Moto3 klasse. De Honda coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Jorge Navarro en RW RacingGP coureur Livio Loi. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als tiende.

Op een warm Motorland Aragon circuit begonnen de Moto3 coureurs zaterdagmiddag om 12:35 uur aan hun kwalificatie van de Gran Premio Movistar de Aragón.

Na de eerste run was het Aron Canet die de lijst aanvoerde voor Lorenzo Dalla Porta, Jorge Navarro en Bo Bendsneyder terwijl kampioensleider Brad Binder als negende naar binnen ging.

Livio Loi noteerde in de beginfase de negentiende rondetijd.

In de tweede run was het Enea Bastianini die Canet bovenaan de lijst afloste terwijl Binder naar de derde plaats op de lijst wist te komen. Bendsneyder zakte in dit deel van de sessie naar de elfde plaats terwijl Loi verder naar achteren zelfs terugviel naar de vijfentwintigste plaats op de lijst.

Met nog zeven minuten te gaan begon zoals gebruikelijk de grand finale met het wachten, loeren en hopend op een slipstream alvorens er gas gegeven werd op jacht naar een verbetering van de tot dan snelste rondetijden.

Voor niet iedereen werd het wachten beloond want een groot aantal coureurs ging in hun laatste ronde in de fout door wijd te gaan waaronder Binder.

Nadat nagenoeg iedereen zijn tijden in de slotfase aan wist te scherpen was het Bastianini die het snelst was en bleef en zondag vanaf de pole aan de race mag beginnen.

Achter Bastianini noteerde Navarro de tweede tijd terwijl Loi in de slotfase vanuit het achterveld ineens naar de derde plaats op de lijst wist te komen voor Gabriel Rodrigo. Loi en Rodrigo zullen zondag echter niet vanaf deze positie mogen starten aangezien men door de wedstrijdleiding bestraft werd vanwege het te langzaam rijden in minimaal drie opeenvolgde sectoren in de vrije trainingen. Het tweetal zal hierdoor minimaal drie plaatsen teruggezet worden op de grid.

Canet, in de beginfase het snelst werd als vijfde gekwalificeerd maar zal dankzij de straf van Loi en Rodrigo dus zondag vanaf de eerste startrij aan de race mogen beginnen.

Philipp Oettl sloot de kwalificatie af met de zesde rondetijd voor Binder, Fabio Quartararo en Hiroki Ono.

Bendsneyder kwalificeerde zich met een snelste rondetijd van 1’58.978 keurig als tiende.

Wie van de coureurs naast Loi en Rodrigo nog meer bestraft zullen worden is op dit moment nog niet bekend, de kans dat het uitsluitend bij dit tweetal zal blijven is erg klein.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Waar te volgen op TV
Het weer in Aragon