Enea Bastianini het snelst op vrijdag in Motegi, derde tijd voor Livio Loi

5
Livio Loi (11) voor Enea Bastianini (33)
Livio Loi (11) voor Enea Bastianini (33) | foto© RW Racing GP

#JapaneseGP – Enea Bastianini heeft vrijdag in Motegi de snelste tijd laten noteren tijdens de tweede vrije training van de Motul Grand Prix of Japan. Hirokio Ono noteerde de tweede tijd terwijl RW Racing GP coureur Livio Loi opnieuw een sterke sessie kende en de derde tijd op de klok zette. Bo Bendsneyder moest in deze sessie genoegen nemen met de achttiende rondetijd.

Onder nagenoeg ideale omstandigheden begonnen de Moto3 coureurs vrijdagmiddag in Motegi aan hun tweede vrije training. Nadat de coureurs na afloop van de eerste vrije training al klaagden over een gebrek aan grip, iets dat resulteerde in een flink aantal schuivers op vrijdagochtend, werd ook deze sessie opnieuw gekenmerkt door een flink aantal crashes.

De Japanse wildcard coureur Rei Sato kreeg de eer door als eerste onderuit te schuiven, een voorbeeld  dat even later gevolgd werd door Juanfran Guevara.

Nadat in de beginfase Niccolò Antonelli de lijst aanvoerde voor Fabio Quartararo, Enea Bastianini, de met pijnstillers rijdende Jorge Martin en Brad Binder ging het vervolgens opnieuw mis voor de Red Bull KTM Ajo coureur. Kon Binder tijdens de eerste vrije training na zijn crash nog terugkeren op de baan, dit keer was het einde sessie voor de onlangs in Aragon al tot Moto3 wereldkampioen gekroonde Zuid Afrikaan.

Halverwege de sessie was het Nicolo Bulega die de lijst aanvoerde terwijl even later Gabriel Rodrigo onderuit schoof.

Vervolgens was het Hiroki Ono die met een snelle ronde van 1:57,103 zich meldde bovenaan de lijst.

Met nog vijf minuten te gaan ging vervolgens Lorenzo Dalla Porta onderuit, even later gevolgd door Andrea Locatelli en de op dat moment boven aan de lijst staande Ono.

Terwijl Ono na zijn crash per scooter terugkeerde naar de pits was het Bastianini die een tijd van 1:56,982 op de klok wist te zetten en daarmee de Japanner terugverwees naar de tweede plaats op de lijst.

Na een sterke beginfase zakte Livio Loi tijdens de sessie terug naar net buiten de top tien. De RW Racing coureur bewaarde het beste in deze sessie echter tot het laatst door in zijn allerlaatste ronde terug te keren naar de derde plaats op de lijst.

De vierde tijd werd in deze sessie op de klok gezet  door Jorge Navarro voor Joan Mir, Francesco Bagnaia en Andrea Migno.

Niccolò Antonelli, Guevara en Philipp Öttl waren in deze sessie de laatste drie coureurs binnen de top tien.

Bo Bendsneyder kende na zijn negende rondetijd in de eerste vrije training. Na een redelijk begin van de tweede sessie zakte de Nederlander vervolgens terug naar de zesentwintigste positie op de lijst. In zijn laatste run wist Bendsneyder zich vervolgens zijn tijd nog een aantal keren aan te scherpen om uiteindelijk de sessie af te sluiten met de achttiende rondetijd.

Samengevoegde lijst na twee vrije trainingen
Bastianini voert met zijn snelste tijd uit de tweede vrije training ook deze lijst aan gevolgd door Ono, Loi, Navarro en Bulega.

Bendsneyder bezet op deze lijst de negentiende positie.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan: 

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV