Enea Bastianini het snelst tijdens eerste vrije training in San Marino

5
bastianini
Enea Bastianini | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

#SanMarinoGP – Enea Bastianini heeft vrijdagochtend op het Misano World Circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Gran Premio TIM di San Marino e Della Riviera di Rimini. De Gresini Racing Moto3 coureur was het snelst voor Jakub Kornfeil en Philipp Oettl.

Vrijdagochtend om 09:00 uur begonnen de Moto3 coureurs op het Misano World Circuit aan hun eerste vrije training. Gelijk al in de eerste minuut ging het fout toen Fabio Quartararo zijn machine een flink oliespoor achterliet op het circuit en de wedstrijdleiding niks anders kon doen dan de sessie stil te leggen. Nadat de olie opgeruimd was en de baan weer schoon was konden de Moto3 coureurs hun eerste sessie van het weekend vervolgen.

Het was uiteindelijk Enea Bastianini die in zijn allerlaatste ronde van de sessie de snelste ronde op de klok wist te zetten en met een rondetijd van 1’43.188 de Tsjech Jakub Kornfeil terugverwees naar de tweede plaats op de lijst.

De Duitser Philipp Oettl noteerde de derde tijd gevolgd door de leider in de tussenstand van het kampioenschap en de winnaar van de voorgaande race in Silvertsone Brad Binder.

Het Leopard Racing duo Joan Mir en Fabio Quartararo sloten de sessie af met die vijfde en zesde tijd voor Jorge Navarro, Andrea Migno en Nicolo Buluega.

Ongetta-Rivacold coureur Niccolo Antonelli werd de laatste coureur binnen de top tien.

Livio Loi en Bo Bendsneyder wisten zich in deze eerste sessie van het weekend goed te weren. De RW Racing GP en de Red Bull KTM Ajo coureur sloten de sessie af met respectievelijk de veertiende en vijftiende rondetijd.

 

Handige links Gran Premio TIM di San Marino e della Riviera di Rimini

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV