Enea Bastianini heeft zondagmiddag in Jerez de Moto2 race van de Gran Premio Red Bull de Andalucía op zijn naam geschreven. Het is de eerste zege in de klasse voor die Italiaan die na afloop samen met het Sky Racing Team duo Luca Marini (2e) en Marco Bezzecchi (3e) naar het podium mocht. Nederlander Bo Bendsneyder passeerde als negentiende de finish.

De Moto2 race van de Gran Premio Red Bull de Andalucía is zondagmiddag gewonnen door de Italiaan Enea Bastianini. Het is voor de Italtrans Racing coureur de eerste zege in middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Achter Bastianini bezorgden Luca Marini en de van pole vertrokken Marco Bezzecchi met een tweede en derde plaats het Sky Racing Team VR46 een dubbele podium finish.

Sam Lowes kwam in deze race als vierde over de finish voor Aron Canet, Jorge Martin, Tom Lüthi en Xavi Vierge.

De laatste twee plaatsen binnen de top tien gingen naar respectievelijk Stefano Manzi en Marcel Schrötter.

Bo Bendsneyder kende een eenzame race, de NTS RW Racing GP coureur passeerde op ruim 40 seconden van de winnaar als negentiende over de finish. Met deze negentiende plaats komt er een einde aan twee zeer moeizaam verlopen Grand Prix weekenden in Jerez.

Tussenstand kampioenschap
Ondanks een elfde plaats in deze race blijft Tetsuta Nagashima met 50 gescoorde WK punten wel de leider in de tussenstand van het kampioenschap. Bastianini (48) steeg door zijn zege naar de tweede plaats terwijl Marini na drie races met 45 punten de derde plaats inneemt.

Meer details van de race zijn te vinden in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App