Energica na 2022 geen motorleverancier meer van de FIM Enel MotoE World Cup

2332
jasper-iwema
Jasper Iwema - Energica Ego Corsa | foto© Pons Racing

Energica zal in 2022 als laatste jaar optreden als motorleverancier van de FIM Enel MotoE World Cup. Dit nieuws hebben Dorna Sports en Energica Motor Company dinsdag 19 oktober middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Sinds de start van de FIM Enel MotoE World Cup is de Energica Motor Company verbonden als partner aan het project. De Italiaanse fabrikant leverde als enige fabrikant de Energica Ego Corsa-machines. Ondanks de tegenslagen en onverwachte uitdagingen die het bedrijf uit Modena tegen alle verwachtingen in wist te overwinnen is de bijdrage van het merk Energica aan de volledig elektrische klasse binnen het MotoGP wereldkampioenschap van onschatbare waarde gebleken.

De gezamenlijke inspanning tussen alle betrokken partijen is de sleutel geweest in het ontwikkelen van een serie die nu een zeer solide basis heeft richting de toekomst – iets waar Energica ongelofelijk trots op is en wat het bedrijf ongelofelijk goed van pas zal komen richting mogelijke toekomstige scenario’s gerelateerd aan het racen op twee wielen.

In het uitgebrachte persbericht bedankt Energica alle partijen die betrokken zijn geweest bij deze geweldige reis – in de eerste plaats de promotor van het kampioenschap, Dorna Sports, maar ook de officiële sponsors van MotoE, Enel X, Michelin, DHL en Allianz.

Hoe het na het seizoen 2022 verder gaat, met wel merk en of men met überhaupt één motorleverancier zal blijven werken binnen de FIM Enel MotoE World Cup werd niet bekend gemaakt. Ook werd er met geen woord gesproken over een mogelijke verhuizing van de Cup vanaf het seizoen 2023 van het MotoGP wereldkampioenschap naar het FIM Superbike World Championship, dit naar aanleiding van de geruchten die al enige tijd de ronde doen binnen de paddock.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter