Eric Granado wint in Jerez eerste MotoE World Cup race van 2020

26
eric-granado
Eric Granado - Jerez | foto© motogp.com

Eric Granado heeft zondagochtend in Jerez de la Frontera de eerste FIM Enel MotoE World Cup race van het seizoen op zijn naam geschreven. De Braziliaan was zondagochtend het snelst tijdens de zes ronden tellende race voor Matteo Ferrari en de dit seizoen in de klasse debuterende Dominique Aegerter.

Na zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie al de pole voor zich opgeëist te hebben heeft de Braziliaan Eric Granado zondagochtend in Jerez ook de FIM Enel MotoE World Cup race van de Gran Premio Red Bull de España op zijn naam geschreven.

De Avintia Esponsorama Racing nam meteen bij de start van de zes ronden tellende race afstand van de rest van het veld. Achter Granado ontstond er echter een verbeten gevecht voor de tweede plaats tussen Lukas Tulovic, Dominique Aegerter en Matteo Ferrari.

Terwijl Granado na zes ronden als winnaar de finish passeerde was het Ferrari die op drie seconden als tweede werd afgevlagd terwijl Aegerter in de slotfase van de race de derde plaats over wist te nemen en ten koste van Tulovic de laatste podiumplaats greep.

Tulovic eindigde zijn eerste MotoE race als vierde voor Mattia Casadei, Jordi Torres, Alejandro Medina, onze zuiderbuur Xavier Simeon, Josh Hook en Mike di Meglio die in deze eerste race van het seizoen de top tien completeerde.

Voor Alex de Angelis was een goed resultaat al verkeken voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was. De coureur uit San Marino kreeg namelijk een jumpstart en de daarbij behorende penalty aan zijn broek met als gevolg dat hij als zeventiende en laatste de finish passeerde.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App