Erwan Nigon zal ook in 2020 als coureur aan de start verschijnen in het IDM. De Fransman heeft hierover overeenstemming bereikt met het Weber-Motos Racing team en zal op een Kawasaki ZX-10R van start gaan in de Superbike 1000 categorie.

Erwan Nigon is al jarenlang een bekende naam binnen het IDM en de Fransman wist in het verleden al vele successen te behalen in het prestigieuze nationale Duitse wegrace kampioenschap. De inmiddels 36-jarige Fransman, die in 2019 met 159 gescoorde punten als vierde eindigde in het IDM Superbike 1000 kampioenschap en met SRC Kawasaki France de wereldtitel wist te veroveren in het FIM Endurance World Championship, zal naar nu bekend is geworden ook in 2020  weer van de partij zijn.

Net als afgelopen seizoen zal Nigon opnieuw uitkomen voor Team Kawasaki Weber-Motos Racing. Ondanks dat partijen al sinds het finale weekend in 2019 in Hockenheim voornemens waren hun samenwerking te continueren werd afgelopen weekend in Zürich – de thuisbasis van het team – de samenwerking officieel bevestigd middels het ondertekenen van het contract.

Naast zijn deelname aan het IDM zal Nigon ook actief blijven als coureur in het EWC. Hierdoor is er in goed onderling overleg besloten dat de Fransman de IDM ronde op de Nürburgring aan zich voorbij laat gaan. In hetzelfde weekend staat namelijk de bekende Suzuka 8H Endurance World Championship race op het programma, een race waarin Nigon samen met SRC Kawasaki France zijn wereldtitel met succes hoopt te kunnen verdedigen.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App