Eugene Laverty breekt beide polsen bij crash in Imola

48
eugene-laverty
Eugene Laverty - Imola | foto© Nico Schneider

Voor Eugene Laverty is het WorldSBK weekend in Imola al na enkele ronden voorbij. De Team Go Eleven coureur kwam vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training van de Pirelli Italian Round zwaar ten val en brak daarbij zijn beide polsen.

De eerste vrije training van de Pirelli Italian Round werd vrijdagochtend onderbroken door een rode vlag situatie. Deze situatie ontstond nadat Eugene Laverty bij het uitkomen van de Curva Acque Minerali met een flinke highsider ten val kwam en zijn Ducati daarbij midden op de baan bleef liggen.

De Noord-Ier kon zichzelf in veiligheid brengen maar ging even later met een van pijn vertrokken gezicht tegen de langs het circuit staande muur zitten. Saillant detail was vervolgens dat er geen doctor op de post aanwezig was en Laverty vijf minuten diende te wachten alvorens er medische assistentie en een arts ter plaatse waren. Met de nodige vertraging werd Laverty vervolgens per ambulance overgebracht naar het medicalcentre. Hier bleek bij een eerste medical check dat er sprake is van een breuk in zowel zijn rechter als ook zijn linker pols.

Laverty is inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis van Imola voor verder medisch onderzoek. Wat de verdere verwondingen zijn, hoe ernstig de breuken zijn en of er een operatie noodzakelijk zal zijn is nog niet bekend, wel is duidelijk dat Laverty de rest van het weekend in Imola niet meer in actie zal komen.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App