Op de Motorsport Arena Oschersleben wordt van donderdag tot en met zondag de traditionele German Speedweek gereden. Hoofdmoot is de Oschersleben 8H World Endurance race. In het bijprogramma wordt onder andere gestreden om de European Endurance Legend Cup waarin de Nederlanders Henk van der Mark en Dirk Brand een meer dan fatsoenlijk partijtje meeblazen.

Dat de inmiddels 61-jarige Henk van der Mark het racen nog lang niet verleerd is bewees hij nog maar eens in de trainingen. In deze cup wordt in meerdere klassen gereden en de oud GP rijder en vader van WorldSBK coureur Michael was op de Roadrunner Bakker Suzuki met  1’38.509 gewoon weer de snelste rijder in zijn Legend klasse. Overall reed Henk de vijfde tijd maar het betreft hier een teamsport waarbij de snelste tijden van beide rijders gemiddeld worden. Op basis van die gemiddelde tijden wordt de startopstelling uiteindelijk bepaald.

Teamgenoot Dirk Brand kon niet helemaal meekomen met de tijden van Henk van der Mark en moest genoegen nemen met een 1’41.206 waardoor de gemiddelde tijd uitkomt op 1’39.807. De heren staan daarmee overall op een achtste startpostie en in de Legend klasse op de derde plaats. Overigens heeft Dirk Brand inmiddels de respectabele leeftijd van 65 jaar bereikt.

Daarmee steekt het team ook een beetje af met de overige teams in de top van het veld. Daar zien we vaak een (verplichte) wat oudere rijder aangevuld met één of twee jongere rijders. Een voorbeeld daarvan is het Motoport Uithoorn waar vader Mario Eikelenboom wordt geassisteerd door zoon Jaivy. Het duo pakte in de trainingen een dertiende startpositie overall en een zesde plaats in hun Legend klasse.

Het van Dijk Laverda racing team met coureurs Martin van Ruitenbeek en Peter Jansen is de derde Nederlandse combinatie in het veld. Zij komen uit in de Classic klasse en trainden zich naar een 24e plaats overall en een keurige vijfde plaats in die Classic klasse.

De heren gaan op vrijdagmiddag om 16.00 uur van start voor hun vier uur durende race.

Wilt u meer weten over de technische reglementen per klasse neem dan een kijkje op www.eelc.eu waar een uitgebreide uitleg te vinden is.

Volledige uitslag kwalificatie: Qualifying Classification