European Talent Cup: Beekmans breekt sleutelbeen bij crash in Catalunya

41
kas-beekmans
Kas Beekmans | foto© Nico Schneider

Dit weekend is het FIM CEV Repsol te gast op het circuit van Catalunya voor de derde ronde van het seizoen. Voor de in de European Talent Cup uitkomende Kas Beekmans is het weekend echter al voorbij, de 15-jarige Nederlander brak namelijk vrijdag tijdens de vrije trainingen bij een crash zijn sleutelbeen.

Kas Beekmans begon vrijdag goed aan de derde ronde van de European Talent Cup op het  Catalunya circuit, maar een crash in de vrije training bracht daar verandering in. Bij een fikse highsider brak de 15-jarige coureur zijn sleutelbeen, waardoor het raceweekend van Ernst Dubbink Eveno Racing vroegtijdig voorbij is.

Ernst Dubbink Eveno Racing ging vanuit Assen direct door naar Barcelona voor de derde ronde van de European Talent Cup. Het circuit van Catalunya was nieuw voor Beekmans, maar hij had donderdag al drie vrije trainingen om het circuit te leren kennen en ritme op te doen.

Met een goed gevoel werd er vrijdagochtend begonnen aan de tweede dag en in zijn eerste stint van de eerste training zat de 15-jarige Nederlander gelijk weer in het ritme. Na een bezoek aan de pitbox ging Beekmans weer naar buiten, maar toen ging het fout. De Ernst Dubbink Eveno Racing kwam met een highsider ten val met en brak daarbij zijn sleutelbeen.

Kas Beekmans: “Ik was erg tevreden over de eerste dag, zeker omdat het een nieuw circuit van mij is. Ik zat vrijdagmorgen ook gelijk weer in het ritme. In mijn tweede stint probeerde ik alleen tempo te rijden. Ik denk dat de banden nog iets te koud waren en dat ik iets te fel was met op het gas gaan. Erg balen natuurlijk van mijn sleutelbeenbreuk, maar dat hoort bij het racen. Ik voel mij verder oké en ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer terug te komen!”

Beekmans moet na zijn crash 24 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven, maar hij maakt het naar omstandigheden goed. Helaas kwam er op deze manier voor Beekmans en Ernst Dubbink Eveno Racing een vroegtijdig einde aan het raceweekend.

 

Handige links FIM CEV Repsol Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag