Yamaha heeft haar plannen omtrent hun MotoGP testteam drastisch gewijzigd. De opzet voor een Europees MotoGP testteam is van de baan, het Yamaha MotoGP testteam wordt een Japans feestje.

De plannen waren er al even, de eerste aanzet was er ook al wel degelijk maar Yamaha heeft sinds de Maleisische Grand Prix haar koers aangaande de opzet van haar MotoGP testteam drastisch gewijzigd.

Geen Johann Zarco, geen Jonas Folger maar de Japanners Kohta Nozane en Katsuyuki Nakasuga zullen vanaf nu door Yamaha weer ingezet worden als MotoGP testcoureurs. Het team zal vanuit Japan georganiseerd worden, bestaan uit voornamelijk Japanse technici en aangevuld worden met de kennis en expertise van Valentino Rossi’s huidige crewchief Silvano Galbusera en eventueel indien nodig enkele elektronica specialisten van de Europese Yamaha basis in Italië.

Volgens Yamaha MotoGP teammanager Massimo Meragalli is deze koerswijziging tot stand gekomen gedurende een meeting met het Yamaha management tijdens de Maleisische Grand Prix in Sepang. Op zich een opmerkelijke beslissing aangezien met name Valentino Rossi de afgelopen tijd veelvuldig zijn bedenkingen had, en deze ook niet onder stoelen of banken stak, bij het niveau van de genoemde Japanse testcoureurs. Zij zouden tijdens het testen de Yamaha M1 niet tot op de limiet kunnen rijden, iets dat volgens ‘the Doctor’ wel noodzakelijk is om het nieuwe materiaal goed te kunnen testen.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App