Discovery Benelux beschikt ook de komende drie seizoen over de MotoGP uitzendrechten voor Nederland en Vlaanderen. De Nederlandse en Vlaamse fans kunnen hierdoor de MotoGP uitzendingen in 2019, 2020 en 2021 gewoon blijven volgen via Eurosport.

Ondanks dat onlangs bekend werd dat Eurosport in Frankrijk en Duitsland haar MotoGP uitzendrechten na dit seizoen kwijtraakte aan respectievelijk Canal+ en Servus, blijven de MotoGP uitzendingen de komende drie seizoenen in Nederland en Vlaanderen gewoon te zien bij Eurosport.

Behalve de races van de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport, zijn ook vrije trainingen, kwalificaties en warm-up sessies de komende drie seizoenen exclusief te volgen via de Eurosport-platformen. Hetzelfde geldt voor de Moto2 en de Moto3 klasse. Op de Eurosport Player zijn voor de motorliefhebbers bovendien zeven (live) bonusfeeds, met onder meer 360-onboard-beelden, live bike tracking en live timing beschikbaar.

Alco De Jong, directeur van Discovery/Eurosport Benelux: “De MotoGP is de afgelopen jaren een van onze belangrijkste en meeste constante pijlers gebleken. En dat komt niet in de laatste plaats doordat de MotoGP in veel opzichten een voorbeeld is voor andere (motor)sporten: de reglementen zitten goed in elkaar en dat zorgt altijd voor spannende races. Bovendien doen er veel verschillende fabrikanten mee en is er niemand die echt domineert. Dat maakt het tot een ontzettend competitieve sport en dus geweldig om naar te kijken. Ik ben dan ook meer dan blij we tot en met 2021 dé bestemming blijven voor de Nederlandse motorfan.”

Manel Arroyo, Managing Director van Dorna Sports: “Ik ben erg blij dat de MotoGP ook de komende jaren in Nederland en Vlaanderen bij Eurosport te zien blijft. Dat heeft niet alleen te maken met de hoge kwaliteit van de uitzendingen. Eurosport heeft zich tijdens ons partnership bovendien een toegewijde partner van de sport getoond. Dit is daarnaast een belangrijke en interessante markt voor ons. En niet te vergeten, het is de thuisbasis van een van onze meest dierbare en iconische racecircuits: het TT Circuit van Assen. De fans in Nederland en Vlaanderen blijven hiermee tot en met 2021 verzekerd van perfecte coverage van hun sport.”

Sinds het verkrijgen van de rechten in 2015 bereikte Eurosport 6,4 miljoen mensen met de uitzendingen rondom de MotoGP. De races in de koningsklasse trokken daarbij het meeste bekijks, met elk seizoen gemiddeld tenminste 120.000 kijkers per race. 2016 sprong eruit met gemiddeld 150.000 kijkers. De best bekeken race was de ontknoping van het seizoen 2015 in Valencia, waar 265.000 kijkers Jorge Lorenzo kampioen zagen worden. De absolute kijkcijferpiek was tijdens de TT van Assen in 2016, toen 281.000 kijkers klaar zaten voor de herstart van de race, nadat deze eerder was uitgesteld door hevige regenval.

Behalve de MotoGP, Moto2 en Moto3, zijn ook andere motorsport-wedstrijden als het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK Endurance en MXGP grotendeels live te zien bij Eurosport.

 

Handige linksGran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App