Ook in 2019 zal Eurosport in Nederland en België weer de MotoGP tv-uitzendingen verzorgen. Van 8 tot en met 10 maart gaan alle remmen los op het Losail International Circuit. 08 maart kunnen motorsportfans vanaf 11:45 terecht op Eurosport 1 voor de eerste vrije training van Moto3, Moto2 en natuurlijk de MotoGP.

Uitbreiding Eurosport crew
Het commentaar bij de MotoGP wordt dit seizoen opnieuw verzorgd door het deskundige duo Frank Weeink met co-commentator Peter Bom. Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh nemen wederom het commentaar bij de Moto2- en Moto3 categorie voor hun rekening. Tijdens de races van Jerez, Assen, Oostenrijk, Silverstone, Misano, Aragon & Valencia wordt het team versterkt door verslaggever Herbert Cool die de MotoGP-uitzendingen op en rond het circuit zal begeleiden. Herbert werkt bij Eurosport als commentator, is fanatiek MotoGP-fan en heeft voor Eurosport gefungeerd als analist tijdens de Olympische Spelen van 2018.

Qatar wederom seizoenopener
De GP van Qatar staat sinds 2004 op de kalender. De race op het 5.4 kilometer lange circuit in de buurt van Doha werd in 2018 gewonnen door Andrea Dovizioso, vóór de latere wereldkampioen Marc Marquez. Kan de Italiaan dit jaar weer voor een vliegende start zorgen of gaat good old Valentino Rossi misschien weer meedoen om de overwinning?

Bo Bendsneyder
In de Moto2 zijn alle Nederlandse ogen natuurlijk gericht op het jonge talent Bo Bendsneyder. De 20- jarige coureur kon door een blessure, opgelopen na het ontploffen van zijn motorblok, het seizoen 2018 niet afmaken, maar is inmiddels volledig hersteld. Nu in dienst bij het Nederlandse NTS RW Racing GP is hij vol vertrouwen voor het nieuwe Moto2-seizoen en wil iedere week in de punten eindigen.

Eurosport dé bestemming voor motorfans
Zowel op TV als online is Eurosport, exclusief rechtenhouder van de MotoGP, dé bestemming voor de Nederlandse motorfan. Geen enkele zender brengt zo veel motorsport op de buis. Niet alleen is Eurosport in Nederland en België de enige uitzendrechtenhouder van de MotoGP, Moto2 en Moto3, maar ook het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP zijn, grotendeels live, te zien bij Eurosport.

Racesport.nl TV overzicht
In de rubriek op TV plaats Racesport.nl wekelijks de volledige motorsport programmering. Klik op de volgende link om geen enkele uitzending te missen: Waar te volgen op TV

 

Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App