EWC Oschersleben: SRC Kawasaki op pole, GERT56 BMW snelste Stock team

265
pepijn-bijsterbosch
Pepijn Bijsterbosch - Oschersleben 8H | foto© Tiny Kolsters

Zondagmiddag om 13.00 uur beginnen de Endurance World Championship teams in Oschersleben aan de laatste seizoensrace op Europese bodem. Het SRC Kawasaki team pakte tijdens de trainingen de pole voor Honda Endurance Racing en het Suzuki Endurance Racing Team. In de Stock klasse ging de pole naar het GERT56 BMW team met o.a. Nederlander Pepijn Bijsterbosch als één van de rijders.

Het ging er hard aan toe in de trainingen en de rijders van de topteams deden weinig voor elkaar onder. De pole ging uiteindelijk naar het SRC Kawasaki team met Jeremy Guarnoni, David Checa en Erwan Nigon. Met een gemiddelde rondetijd van 1’26.548 bleven zij het Honda Endurance Racing Team (Randy de Puniet, Yonny Hernandez en Sebastien Gimbert) voor die gemiddeld 1’26.612 op de klokken wisten te zetten. Vincent Philippe, Etienne Masson en Greg Black pakten namens het Suzuki  Endurance Team de derde plaats met een gemiddelde tijd van 1’26.766

Absoluut snelste man van de trainingen was echter Sheridan Morais. De Zuid-Afrikaan uit het Wepol Racing Team reed een ronde van 1’26.161 en hielp zijn team daarmee naar de vierde startpositie.

Nigel Walraven komt dit seizoen uit voor het Bolliger Kawasaki team. Het team moest op donderdag echter nog naarstig op zoek naar twee rijders omdat Sebastian Suchet, na een val op de Slovakiaring, nog onvoldoende fit bleek en Roman Stamm tot overmaat van ramp zich blesseerde bij een valpartij hier in Oschersleben. Marco Nekvasil en Julian Mayer werden in allerijl ingevlogen maar meer dan een vijftiende startpositie zat er niet in.

Het Webike Kawasaki team met Bastien Mackels in de gelederen trainde zich naar de twintigste plaats. Het Belgische Mototech EWC team met Fastré, Hedelin en Lonbois als rijders kende veel problemen en wist niet verder te komen dan een kansloze dertigste startpositie.

In de Stock klasse wordt hier in Oschersleben het kampioenschap beslist. De teams in deze klasse komen niet meer in actie tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen, de 8 uren van Suzuka. Het GERT56 BMW team met Stefan Kerschbaumer, Lucy Glöckner en Pepijn Bijsterbosch is de grootste kanshebber op deze titel en begon het weekend in Oschersleben uitstekend met een tiende plaats overall en de pole in de Stock klasse.

Bobby Bos is op het allerlaatste moment nog aangeland bij het 93 Extéria KSPCS Racing Team en trainde zich met het team naar de tweeëndertigste plaats overall.

 

Handige links 8H Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App