Het YART Yamaha Official EWC Team zal zaterdag van pole positie starten tijdens de 8 uren van de Slovakia Ring. Het GMT94 Yamaha Team pakte de tweede plaats en F.C.C. TSR Honda kwalificeerde zich op de derde plaats.

De meeste teams maakten gebruik van de koudere temperaturen om hun rondetijd aan te scherpen voor de kwalificatie. Het enige team dat dit niet deed was het YART Yamaha team, aangezien zij hun snelste tijd al eerder hadden gezet. Coureur Marvin Fritz is nog wel ten val gekomen tijdens een trainingssessie in de avonduren. Fritz is zelf ongedeerd, wel is de motorfiets zwaar beschadigd.

Het GMT94 Yamaha team heeft het uiterste geprobeerd met David Checa, Niccolò Canepa en Mike di Meglio om YART van de eerste plaats af te stoten, maar het was tevergeefs. Het Franse team zal zaterdag

F.C.C. TSR Honda start zaterdagmiddag vanaf de derde plaats met coureurs Damian Cudlin, Gregg Black en Josh Hook. Het LRP Poland team zal de race starten vanaf een zeer respectabele vierde plaats, met Markus Reiterberger, Jaroslav Cerny en Michal Filla. Huidige kampioen SERT Suzuki begint de race vanaf de vijfde plaats.

Het beste Superstock team was Moto AIN CRT dat zal starten vanaf de zesde plaats.

De 30 teams zullen zaterdagmiddag om 13:30 uur beginnen met hun race op de Slovakia Ring, waarbij ze finishen om 21:30 uur.

 

Volledige uitslagen Slovakia Ring 8H