De MotoGP teams krijgen in 2018 een extra testmogelijkheid op het circuit van Catalunya. De racedirectie heeft hiertoe besloten om de MotoGP teams de gelegenheid te geven het nieuwe asfalt en de aanpassingen op het Catalaanse circuit te testen voorafgaand aan de Gran Premi Monster Energy de Catalunya.

Het Catalunya circuit nabij Barcelona wordt momenteel voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Tevens worden er een aantal aanpassingen gedaan aan het circuit aan en rondom de laatste sector, dit vanwege de recente ongevallen en ter verbetering van de veiligheidsnormen. (lees ook: Circuit de Catalunya keurt MotoGP wijzigingen goed)

Deze veranderingen – de layout van het circuit wordt iets gewijzigd en door de aanpassingen enkele tientallen meters korter – en de nieuw aan te brengen asfaltlaag heeft de racedirectie doen besluiten om de MotoGP teams een extra testmogelijkheid te geven alvorens de Catalaanse Grand Prix (15 t/m17 juni 2018) verreden zal worden.

De test staat gepland op dinsdag 22 en woensdag 23 mei aanstaande, twee dagen na afloop van de HJC Helmets Grand Prix de France op het circuit van Le Mans in Frankrijk en is toegankelijk voor alle teams die actief zijn in de koningsklasse.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen