Op de Oostenrijkse Red Bull Ring gaan zondagmiddag om 12:20 uur de lichten op groen voor de elfde Moto2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Francesco Bagnaia start vanaf pole position voor de derde keer dit jaar. Bij zijn twee voorgaande poles won hij ook de race. Dit is de 26 e Italiaanse pole position in de Moto2 klasse. Daarnaast is het de vierde achtereenvolgende pole voor een Italiaanse rijder.


Leider van het kampioenschap Miguel Oliveira start vanaf P2 op de grid, hij haalde zijn eerste front row start sinds Maleisië vorig jaar en zijn zesde in de Moto2 klasse. Hij crashte vorig jaar uit de race in bocht acht nadat hij vocht voor P2.


Fabio Quartararo kwalificeerde zich als derde, wat ook zijn derde front row start is in de Moto2 klasse en zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij in Barcelona dit jaar op pole stond.


Met Bagnaia, Oliveira en Quartararo, is het voor het eerst sinds Australië vorig jaar dat er machines van drie verschillende chassis fabrikanten op de front row staan.


Jorge Navarro staat vooraan de tweede startrij, waarmee hij zijn beste kwalificatieresultaat evenaarde toen hij in Jerez ook vanaf P4 startte.


Alex Marquez vertrekt vanaf de vijfde plaats, daarmee is het de negende keer dit seizoen dat hij vanaf de eerste twee startrijen mag vertrekken.


Mattia Pasini, die vorig jaar vanaf pole vertrok op de Red Bull Ring vertrok, is zesde op de grid, zijn slechtste resultaat sinds Assen dit jaar.


Leider van het rookie klassement, Joan Mir, die in 2016 en 2017 de Moto3 race in Spielberg wist te winnen, start vanaf P20, zijn slechtste kwalificatie sinds zijn 24e startplek bij de Grand Prix van Qatar.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl