Ezpeleta teleurgesteld over afgelasting Sachsenring, Assen en Finland

240
carmelo-ezpeleta
Carmelo Ezpeleta - Qatar 2020 | foto© Nico Schneider

De FIM, IRTA en Dorna Sports hebben woensdag 29 april middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt dat zowel de HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland, de Motul TT Assen en de Grand Prix of Finland dit jaar vanwege de uitbraak van het coronavirus definitief niet door zullen gaan.

De HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland op de Sachsenring stond van 19 t/m 21 juni op de kalender gevolgd door de Motul TT Assen op het TT Circuit Assen van 26 t/m 28 juni, en de Grand Prix of Finland welke van 10 t/m 12 juli gepland stond op de nieuwe KymiRing. Met het afgelasten van deze drie evenementen worden dit seizoen de eerste tien Grand Prix weekenden van het seizoen vanwege de uitbraak van het coronavirus niet op de oorspronkelijke data verreden.

Werden de eerste zeven Grand Prix weekenden nog uitgesteld of verplaatst, de Sachsenring, het TT Circuit Assen en de nieuwe KymiRing zijn de eerste drie circuits die definitief geen plaats meer zullen krijgen op de 2020 MotoGP kalender.

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: “Tot onze grote teleurstelling hebben we deze drie belangrijke Grand Prix weekenden op de 2020 MotoGP-kalender moeten annuleren. De Duitse GP wordt verreden op een werkelijk uniek circuit met een ongelooflijke geschiedenis, en de KymiRing is een uitdagende nieuwe locatie waar we in 2020 voor het eerst sinds 1982 weer een Finse Grand Prix zouden gaan organiseren. En het iconische en historische TT Circuit Assen had de unieke eer om de enige locatie te zijn op de kalender waar sinds het begin van het kampioenschap in 1949 elk jaar onafgebroken een Grand Prix is georganiseerd.”

“Namens Dorna wil ik alle fans bedanken voor hun begrip en geduld terwijl we allen wachten tot het moment dat de situatie verbetert. We kijken er erg naar uit om in 2021 terug te keren naar de Sachsenring en het TT Circuit Assen, en wachten met spanning op het Grand Prix-debuut van de nieuwe KymiRing in 2021.”

Het annuleren van deze evenementen houdt tevens in dat ook de FIM Enel MotoE World Cup, de Northern Talent Cup en FIM Red Bull MotoGP Rookies Cup activiteiten tijdens dezelfde evenementen definitief geschrapt zijn.

Zodra er meer nieuws is omtrent een eventuele (her)start van het 2020 MotoGP seizoen zullen we dit uiteraard per omgaande melden.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App