Het Silverstone circuit werd onlangs in zijn geheel voorzien van een nieuwe asfaltlaag, dit mede naar aanleiding van de problemen een jaar geleden tijdens de Britse Grand Prix. Dit weekend is de Formule 1 te gast op het circuit en het nieuwe wegdek wordt door de meesten geprezen. Daniel Ricciardo is echter van mening dat de MotoGP coureurs daar over ruim een maand heel anders over zullen denken.

Het asfalt van het Silverstone circuit, dat was vorig jaar augustus een veelbesproken item. De vele hobbels waren tijdens de 2018 editie van de Britse Grand Prix nog niet eens het grootste probleem maar door de hevige regenval bleek ook de afwatering een groot probleem te zijn, zo groot dat op zondag de races uit veiligheidsoverwegingen afgelast moesten worden.

In de afgelopen jaren is het hobbelige circuitoppervlak van Silverstone dan ook veelvuldig bekritiseerd door de coureurs, waarbij met name de hardere remgedeeltes en een aantal hele snelle bochten de grootste problemen gaven.

De afgelopen maanden werd het circuit voorzien van een compleet nieuwe asfaltlaag waarmee de problemen – hobbels maar ook de afwatering – tot het verleden zouden moeten behoren.

De Formule 1 coureurs kregen eerder dit weekend de vuurdoop en mochten de proef op de som nemen. Volgens Renault-coureur Ricciardo is het nieuwe wegdek over het algemeen “behoorlijk goed” is, maar hij benadrukte daarbij wel dat de linkerbocht 6 (Brooklands) veel gesprekstof zal opleveren bij de MotoGP coureurs:

Daniel Ricciardo: “Het nieuwe oppervlak is eigenlijk vrij goed, het biedt in sommige gebieden behoorlijk wat grip. Het is in sommige gedeeltes nog steeds wel erg hobbelig. Ik denk niet dat bocht 6 de Moto GP zal bevallen, zij gaan zich daar behoorlijk druk over maken.”

Max Verstappen vindt de hobbels in Brooklands zelfs erger dan vorig jaar terwijl de Nederlander ook zijn bedenkingen heeft bij bocht 9

Max Verstappen: “Het is heel slecht om door bocht 6 te gaan: erger dan vorig jaar. En ook het ingaan van bocht 9 (Copse) is het vrij slecht. Dat zijn de twee lastigste bochten. Over het algemeen is het asfalt goed, het heeft meer grip, maar het is op sommige plaatsen gewoon behoorlijk hobbelig.”

De 2019 editie van de GoPro British Grand Prix wordt verreden van 23 t/m 25 augustus aanstaande.