Fabio Di Giannantonio onthult nieuw MotoGP startnummer

9237
fabio-di-giannantonio
Fabio Di Giannantonio - Jerez Test | foto© motogp.com

Fabio Di Giannantonio maakt in 2022 zijn debuut als MotoGP coureur. De Italiaan, die uit gaat komen voor Team Gresini Racing MotoGP, moest hiervoor echter wel op zoek naar een nieuw startnummer, dit vanwege het feit dat zijn vertrouwde startnummer 21 in de koningsklasse al gebruikt wordt door Franco Morbidelli.

Fabio Di Giannantonio heeft bekendgemaakt welk startnummer hij komend seizoen in de MotoGP klasse zal gebruiken. De Italiaan – zijn held is Troy Bayliss – maakt normaalgesproken gebruik van het startnummer 21, een nummer dat synoniem staat voor de Australische Ducati-legende. Maar omdat Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP) het startnummer 21 al gebruikt in de koningsklasse, werd Diggia gedwongen om komend seizoen een ander startnummer op de voorkant van zijn Ducati MotoGP machine te plakken.

Di Giannantonio heeft inmiddels een keus gemaakt en zal in 2022 in de koningsklasse met startnummer 49 aan de start verschijnen. De Italiaan besloot zijn keus echter op een ludieke wijze bekend te maken. Met de hulp van de Amerikaanse acteur Will Smith – in een grappige, gemonteerde video uit de film ‘Men in Black’ – maakte Di Giannantonio donderdag zijn keus bekend via zijn eigen social mediakanalen.

We zullen moeten wachten tot begin februari tijdens de Sepang Test om Di Giannantonio en zijn nieuwe nummer 49 voor het eerst in actie te zien komen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter