Fabio Quartararo: “Bagnaia is momenteel te vergelijken met Verstappen”

3184
Fabio Quartararo | © Monster Energy Yamaha MotoGP

Fabio Quartararo werd dit weekend op de Red Bull Ring vijftiende in de Sprint race en achtste in de MotoGP race op zondag. De Fransman was met zijn Yamaha niet opgewassen tegen de kracht van de Europese fabrikanten, daarnaast maakte hij na de ‘perfecte’ race van Pecco Bagnaia op zondag de vergelijking met Max Verstappen.

Fans van Fabio Quartararo en Yamaha zullen de huidige gang van zaken in de MotoGP klasse met lede ogen aanzien. Nadat de Fransman in 2021 wereldkampioen werd en in 2022 nog tot de laatste race streed voor de wereldtitel komt hij daar dit jaar tot dusver nog niet een klein beetje bij in de buurt. Het enige hoogtepunt van het seizoen is het podium op het Circuit of the Americas maar dat is tot dusver absoluut een uitzondering gebleken.Vooral in de Sprint races komt Quartararo er niet aan te pas, behalve een derde plaats in Assen heeft de wereldkampioen van 2021 in de overige negen Sprints slechts één punt gescoord. Een vijftiende plaats in de Sprint race van afgelopen zaterdag was dan ook weinig om over naar huis te schrijven, in de race op zondag werden er nog acht punten gescoord doordat hij als achtste finishte.

Fabio Quartararo: “Ik heb mijn 100% gegeven dus ik ben blij wat ik gedaan heb. In het begin van de race had ik zeer weinig grip en daardoor verloor ik een aantal posities. Vervolgens maakte ik wat foutjes en om die posities weer goed te maken eiste ik veel van de banden, die waren daardoor helemaal versleten. Ik heb alles gegeven dus meer dan dit zat er niet in.”

Nadat Quartararo vanaf zijn eerste seizoen in de MotoGP klasse in 2019 tot en met 2022 constant voor podiumfinishes meedeed, met als hoogtepunt de wereldtitel in 2021, is het nu ook op mentaal gebied een compleet ander verhaal.

Fabio Quartararo: “Het is moeilijk om zo te moeten racen in plaats van vooraan meedoen. Om eerlijk te zijn, in het eerste gedeelte van het seizoen was ik niet echt gemotiveerd omdat ik na drie jaar strijden voor de titel nu ineens moet vechten voor een paar punten. Nu accepteer ik dat hier rijd en moet vechten voor punten, dat geeft de motivatie terug om ten minste de best mogelijk feedback te geven aan de technici en het nog een beetje naar mijn zin te hebben.”

Op zondagmiddag na afloop van de MotoGP race, die gedomineerd werd door Pecco Bagnaia, werd aan Quartararo gevraagd hoe hij de huidige vorm ziet van de regerend wereldkampioen.

Fabio Quartararo: “Ik denk dat Pecco Bagnaia momenteel vergelijkbaar is met Max Verstappen. Net als in voorgaande jaren heeft hij de beste motor maar dat betekent niet automatisch dat je dan ook de resultaten behaalt, het is een combinatie. Het lijkt erop dat hij ontzettend veel vertrouwen en gevoel heeft met de motor, als je maar blijft winnen krijg je het gevoel dat je niet te stoppen bent. Dat is wat hij nu heeft. Als je kijkt hoe hij rijdt ziet het er soepel uit en hij weet de machine optimaal te gebruiken, daardoor zie ik momenteel niet dat iemand sneller dan hem kan zijn.”

De coureurs en teams hebben nu weer een weekend rust waarna de volgende Grand Prix in het weekend van 1 t/m 3 september op het programma staat. Plaats van handeling is dan het Circuit de Barcelona-Catalunya.Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 
Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’