Fabio Quartararo scoorde na een geweldig weekend zijn tweede podium op rij tijdens de Motul TT Assen. Na lang aan de leiding te hebben gereden werd 20-jarige rookie derde op het TT Circuit Assen. Het was wel een zware race voor de jonge Fransman.

Het begint langzamerhand normaal te worden om de naam Fabio Quartararo in de voorste gelederen van het MotoGP veld te zien. Quartararo mocht voor de derde keer dit seizoen vanaf pole position vertrekken. Bij de start verloor de Petronas Yamaha SRT coureur een paar posities, nadat Alex Rins gecrasht nam hij al snel de leiding over van Joan Mir. Quartararo voerde hij in totaal twaalf ronden het veld aan.

De MotoGP nieuwkomer had wel moeite om zijn motor in bedwang te houden op de Veenslang, om de Yamaha daar regelmatig flink aan het zwabberen was. Dat hij daarnaast nog herstellende is van een operatie aan zijn arm, zal hem zeker niet geholpen hebben.

 

In de slotfase bleken Maverick Viñales en Marc Marquez iets te sterk. Quartararo pakte met de derde plaats zijn tweede podium op rij. Eenmaal in het parc fermé werd het wel duidelijk dat het Franse talent veel last had van zijn arm.

Fabio Quartararo: ‘Mijn start en de eerste ronden waren veel beter dan in de voorgaande races. Het was een geweldig gevoel om aan de leiding te rijden. Ik denk dat de bewegingen in de motor ook deels mijn fout was. Ik koos de binnenlijn bij het uitkomen van de Strubben en ik denk dat dit in combinatie met de wind gebeurde. Later zag ik dat Viñales en Marquez de buitenlijn namen en toen ben ik dat ook zo gaan doen. Op het laatst probeerde ik wat energie te sparen, zodat ik de derde plaats kon veilig stellen. Mijn tweede podium op rij is natuurlijk super! De Sachsenring heeft bijna alleen maar linkerbochten en dat is juist de zijde dat ik mijn arm rust kan geven, dus ik denk dat dit in mijn voordeel is.’

Quartararo stijgt door zijn goede resultaat van de achtste naar zesde plaats in het WK.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App