Fabio Quartararo kreeg zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli te maken met tegenslag. De Petronas Yamaha SRT coureur kwam tijdens de race maar liefst twee keer ten val. De jonge Fransman gaf na afloop zijn fouten toe om daar vervolgens meteen aan toe te voegen dat ervaring nu eenmaal niet te koop is.

Fabio Quartararo werd zondagmiddag tijdens de MotoGP race van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini keihard met de neus op de feiten gedrukt. Na vanaf de tweede plaats op de grid gestart te zijn ging het vervolgens op de vierde plaats rijdend voor de eerste keer mis. De jonge Fransman maakte in zijn haast op de jacht naar de op de derde plaats rijdende Jack Miller een fout met een crash tot gevolg.

Na een bezoek aan de pits vervolgde de jonge Fransman de race maar vervolgens ging het opnieuw fout toen hij iets teveel vergde van zijn nog niet op temperatuur zijnde banden. Quartararo kwam opnieuw ten val waarna zijn race definitief over was.

Het waren twee dure fouten van de Petronas Yamaha SRT coureur die niet alleen een DNF op zijn conto bij moest schrijven maar tevens zijn leidende positie in de tussenstand van het kampioenschap af moest staan aan Ducati coureur Andrea Dovizioso.

Fabio Quartararo: “Op het moment dat ik Maverick inhaalde, dacht ik bij mezelf dat ik zo snel als mogelijk moest gaan pushen om Jack bij te halen. Ik pushte alsof het de laatste ronde was terwijl er nog negentien ronden te gaan waren, dat was achteraf dus niet echt een heel slim idee. Het is een fout die ik geheel aan mezelf te wijten heb. Ik had beter moeten weten, helemaal omdat mijn band een beetje warmer was en de druk iets hoger vanwege het feit dat ik even daarvoor dicht achter Maverick had gereden. Te veel fouten, dat lijkt me wel duidelijk, ten eerste maakte ik al geen goede start en vervolgens dacht ik toen ik achter Maverick reed dat het wel een halve seconde sneller zou kunnen. Achter Maverick rijdend zorgde ervoor dat ik een beetje gefrustreerd raakte omdat het me simpelweg niet lukte om hem voorbij te komen.”

“Het is echt zonde want we hadden de snelheid om hier mee te doen voor de overwinning. Het is nogal frustrerend, maar we hebben tenminste iets geleerd. Je kunt dan wel snel zijn. Je kunt alles hebben. Maar ervaring kun je nu eenmaal niet kopen. Het belangrijkste is dat je leert van je eigen fouten, ik denk dat voor eenieder van toepassing is. Zelfs Marc of Valentino leren nog steeds, en ik moet me realiseren dat dit pas mijn tweede seizoen is in de koningsklasse. Er zijn zoveel dingen die ik nog niet heb meegemaakt, vandaag was voor mij dan ook een belangrijke en harde leerschool. Ik wilde te snel en nam niet voldoende tijd. Ik was bang dat Franco weg zou rijden, of Valentino, en ik was daardoor iets te gretig. Daardoor ben ik dus gecrasht. Ik erken mijn fout. Ik zal proberen deze niet meer te maken, maar dit is een goede les voor mij. Helaas is het moeilijk, maar ik ben blij voor Franco dat hij zijn eerste race heeft gewonnen en ik wil hem daarmee feliciteren.”

Ondanks zijn DNF wist Quartararo de schade wat betreft de strijd voor het kampioenschap nog beperkt te houden. De Fransman zag zijn naaste rivaal Andrea Dovizioso slechts als zevende over de finish komen. De Ducati coureur nam hierdoor weliswaar de leiding over in de tussenstand van het kampioenschap maar met 76 punten is het verschil slechts 6 punten op Quartararo die door zijn DNF vanzelfsprekend op 70 punten bleef staan.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App