Fabio Quartararo het snelst tijdens eerste dag op Misano World Circuit

21
fabio-quartararo
Fabio Quartararo | foto© motogp.com

Fabio Quartararo heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini de snelste rondetijd op de klok gezet. De Fransman was het snelst voor zijn Yamaha merkgenoten Maverick Viñales en Franco Morbidelli.

Het was Fabio Quartararo die vrijdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het gehele MotoGP veld het nakijken gaf. De Petronas Yamaha SRT coureur noteerde een snelste rondetijd van 1’32.189 en was daarmee het snelst voor Maverick Viñales en Franco Morbidelli.

Achter de Yamaha top drie noteerde Red Bull KTM Factory Racing coureur Pol Espargaró e vierde rondetijd voor Iker Lecuona en Valentino Rossie die zorgde dat alle vier Yamaha’s tijdens deze eerste dag binnen de top zes te vinden waren.

Danilo Petrucci, Danilo Petrucci, Brad Binder en Aleix Espargaró completeerden tijdens deze eerste dag de top tien.

Tijdens deze eerste dag zagen we dus geen enkele Honda en Suzuki binnen de top tien. Met vier Yamaha’s, vier KTM’s en slechts één Ducati en één Aprilia kunnen we gerust spreken van een toch wel een verrassende uitslag en een veelbelovende start van het weekend.

Een uitgebreider verslag van deze en alle overige sessies van deze eerste dag van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini zijn te vinden in de Racesport Liveblog: Racesport.nl – Liveblog vrijdag.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App