Zaterdag scoorde Fabio Quartararo in Jerez zijn allereerste MotoGP pole, zondag tijdens de MotoGP race leek de jonge Fransman op weg naar zijn allereerste MotoGP podium finish, een schakelprobleem halverwege de race gooide helaas roet in het eten…….

Fabio Quartararo kan terugkijken op een bewogen Gran Premio Red Bull Grand Prix de España. Wist de pas 20 jaar en 14 dagen oude MotoGP debutant zaterdag tot veler verrassing zijn allereerste MotoGP pole te scoren en daarmee het record van de jongste MotoGP polesitter aller tijden af te snoepen van niemand minder dan regerend MotoGP wereldkampioen Marc Marquez, zondagmiddag tijdens de wedstrijd leek de jonge Fransman opnieuw op weg naar een sensatie en zijn allereerste MotoGP podium, en dat in pas zijn vierde wedstrijd als coureur in de koningsklasse.

Halverwege de vijfentwintig ronden tellende race bezette Quartararo namelijk de tweede plaats achter de op dat moment aan de leiding rijdende Marquez. Maar niet veel later konden de podiumdromen van de Fransman de prullenbak in vanwege een probleem met de versnellingspook van de Petronas Yamaha. In de veertiende ronde zat er niets anders op dan rechtop te gaan zitten toen zijn machine in de derde versnelling bleef staan en langzaam rijdend de pits op te zoeken.

Fabio Quartararo: “Toen ik merkte dat ik niet meer kon schakelen, wist ik meteen dat het voorbij was. De motor bleef in de derde versnelling staan, dus er zat niets anders op dan de pitstraat op te zoeken. Er zat niets anders op.”

“De race verliep tot aan dat moment erg goed. Ik voelde me echt goed op de motor. Het was geweldig om met de topcoureurs mee te kunnen. Maar zoals ik al zei, er was een klein technisch probleempje aan de versnellingspook, iets heel kleins dat ons vandaag veel heeft gekost. Natuurlijk was ik na de race echt teleurgesteld omdat we mee konden doen en een goed resultaat er zeker in zat. Als je kijkt naar het tempo dat ik had, het weekend dat we hier hadden, moet ik blij zijn…. Helaas geen podiumplaats, geen top vijf, geen punten [vandaag], maar de ervaring die we hier dit weekend hebben opgedaan nemen is veel.”

En die ervaring zal Quartararo tijdens de eerstvolgende Grand Prix goed van pas komen, deze wordt namelijk van 17 t/m 19 mei verreden op het circuit van Le Mans…..ja precies de thuiswedstrijd van de jonge Fransman.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App