Fabio Quartararó heeft zondagmiddag de MotoGP race gewonnen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Na een reeks teleurstellende races stond de Fransman voor het eerst op het podium sinds zijn overwinning in Jerez.

De laatste paar weken zijn niet makkelijk geweest voor Fabio Quartararó. Na zijn twee overtuigende zeges op het Circuit de Jerez – Ángel Nieto aan het begin van het seizoen werd de Fransman meteen dé favoriet voor het kampioenschap, vooral omdat Marc Márquez uitgeschakeld was.

Deze druk leek hem een beetje te veel te worden en na de tegenvallende races in Tsjechië, Oostenrijk en het eerste raceweekend in Misano waar hij in de race ten val kwam, was het duidelijk dat Quartararó het moeilijk vond om hiermee om te gaan. Daarom voelde het des te beter om op zondag op het Circuit de Barcelona-Catalunya alle twijfels van zich af te schudden en voor het eerst sinds eind juli op het podium te staan en zijn derde MotoGP zege van 2020 binnen te hengelen.

Ook heeft Quartararó de leiding in het kampioenschap weer overgenomen. De Petronas Yamaha SRT coureur heeft in acht races 108 punten verzameld, Joan Mir heeft er 100 en Maverick Viñales bezit een totaal van 90 punten.

Fabio Quartararó: “Dit was het beste moment in mijn leven, zelfs nog beter dan in Jerez. Wanneer het goed gaat dan verwacht je zulke resultaten, maar wanneer je vijf races hebt gehad waarin het niet goed ging en dan daarna weet te winnen is het echt geweldig. Ik had veel emoties, ik dacht aan mijn familie die thuis allemaal kijken.

Ik had er vandaag ook veel vertrouwen in. Ik voelde me goed, ook al was het eerlijk gezegd echt een moeilijke race. Ik was wel een beetje bezorgd in de beginfase toen ik terugviel naar de vierde plaats en daarna achter Jack [Miller] reed. Hij maakte een foutje en verloor de voorkant bijna waarna ik dacht: “Oké, ik moet er nu zo snel mogelijk langs.” Dat was een cruciaal moment in de race. Ik ben super blij hoe we de race hebben gereden.

Een groot deel van de race heb ik niet eens op m’n pitbord gekeken. Ik zag constant Franco staan dus ik wist dat hij niet op zou geven. Pas richting het einde van de race keek ik weer op het pitbord en zag ik dat ik een flinke voorsprong had. Op dat moment was ik daar best wel verbaasd over. Toen zag ik dat [Joan] Mir eraan kwam maar ik kon helemaal niks doen, mijn achterband was volledig aan z’n einde. Ik was 100% aan het pushen maar harder kon ik niet, het kwam precies goed uit want als de race nog een ronde langer was had ik sowieso niet gewonnen. Ik ben zo blij om weer op het podium te staan, en natuurlijk helemaal geweldig dat het een overwinning is.

Nu moeten we zorgen dat we deze positie in het kampioenschap vasthouden. Het belangrijkste is om ieder weekend in ieder geval de snelheid te hebben om mee te doen voor de overwinning. We staan nu in ieder geval op een goede plaats en ik zal er het maximale aan doen om dat zo te houden. Mijn team, mijn familie en iedereen om mij heen weet hoe hard ik ervoor werk en ik zal 100% blijven geven tot en met het weekend in Portimão.”

In 2018 behaalde Quartararó nog de eerste Grand Prix overwinning van zijn carrière op het Circuit de Barcelona-Catalunya, toen nog in de Moto2 klasse rijdend voor het Speed Up team.

De volgende Grand Prix op de kalender vindt plaats in het weekend van 9, 10 en 11 oktober op Le Mans in Frankrijk, het thuiscircuit van Quartararó. Er zijn 5000 fans welkom dus de jonge Fransman heeft in ieder geval toeschouwers op de tribunes zitten die hem ongetwijfeld zullen toejuichen voor zijn thuisrace.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App