Fabio Quartararó wist zaterdagmiddag wederom pole position te behalen in de MotoGP klasse op Motorland Aragón. Ondanks een stevige crash op vrijdagochtend en een zware klapper op zaterdagochtend behaalde de Fransman alweer zijn tiende pole in de MotoGP klasse.

Het zal tot dusver zeker niet het raceweekend zijn waar Fabio Quartararó op had gehoopt met twee hele flinke valpartijen maar de resultaten hebben daar tot dusver niet onder geleden. De Fransman was zaterdagmiddag in de tweede kwalificatiesessie voor de MotoGP klasse wederom het sterkst en behaalde zijn tweede pole position op rij en alweer zijn tiende in de koningsklasse.

De crash op vrijdagochtend was al stevig maar op zaterdagochtend in de derde vrije training was het voor velen even schrikken toen Quartararó op een brancard werd afgevoerd. De Fransman verloor de voorkant van zijn YZR-M1 vanwege een koude voorband en werd vervolgens op agressieve wijze van zijn machine geworpen. Hij kwam hard op zijn heup terecht en meteen werd er gevreesd voor een breuk.

Na het maken van röntgenfoto’s in het medical centre werd dit gelukkig uitgesloten en kon de leider in het kampioenschap, ondanks dat hij bont en blauw was, ’s middags weer op zijn Yamaha YZR-M1 stappen. Dat was met succes want na een sterke FP4 sessie was de Fransman wederom het sterkst in de vijftien minuten durende kwalificatiesessie.

Fabio Quartararó: “Ik had al behoorlijk veel last van mijn rechterheup- en zij na de valpartij van gisteren, nu is daar ook pijn aan de linkerkant van mijn lichaam bij gekomen na de crash van vandaag. Ik voel me niet geweldig maar op de motor is het niet verkeerd. Normaal gesproken zijn de nieuwe banden heel goed maar vandaag was er een grote daling in grip aan de achterkant, dat was heel vreemd. Het team gaat alles analyseren om erachter te komen waarom dit gebeurd is.

Ik ben in ieder geval heel blij omdat ik me tijdens FP4 prima voelde. Ik kon een lange run doen en ik heb pole position behaald. Ik hoop dat het morgen een mooie race wordt, we moeten nog wel werken aan onze pace maar we zijn niet ver van ons doel verwijderd. Ik denk dat het een goed besluit is om morgen later te starten want het is echt heel koud in de ochtend. Later starten is beter voor de veiligheid van alle coureurs. Ik denk dat we mee kunnen doen voor het podium maar we moeten maar eens zien hoe het morgen allemaal gaat.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 11:00 uur in actie voor een twintig minuten durende warm-up sessie op Motorland Aragón. De race over 23 ronden gaat vanwege een aangepast tijdschema om 15:00 uur van start. De races zijn alleen te zien op Eurosport 2, de Eurosport Player of motogp.com; als Racesport.nl hebben wij geen invloed op het uitzendschema van Eurosport.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App