Fabio Quartararó kwalificeerde zich zaterdagmiddag als tweede in de MotoGP klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Fransman moest ditmaal in teamgenoot Franco Morbidelli zijn meerdere erkennen en zal zondag op jacht gaan naar zijn eerste podiumfinish in twee maanden tijd. 

Op zaterdagmiddag heeft Fabio Quartararó in de tweede kwalificatiesessie voor de MotoGP klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya gedaan wat hij moest doen. Ondanks een rondetijd die ruim 0,2 seconde langzamer was dan teamgenoot Franco Morbidelli wist de Fransman zich als tweede te kwalificeren en er daarmee een Petronas Yamaha SRT 1-2 van te maken.

Het zal hoog tijd worden voor Quartararó om minstens weer eens op het podium te komen. De Fransman is in 2020 tot dusver slechts twee keer in de top drie gefinisht, dat waren zijn twee overwinningen aan het begin van het seizoen op het Circuit de Jerez – Ángel Nieto. Ondanks de teleurstellende resultaten die daarna volgden staat de Fransman nog tweede in het kampioenschap, slechts één punt achter Andrea Dovizioso. Aangezien de Ducati coureur vanaf de zeventiende plaats moet starten zal het van zeer groot belang zijn voor Quartararó om van die situatie te profiteren.

Fabio Quartararó: `Ik ben heel blij om hier in Barcelona weer op de eerste startrij te staan. Ik denk dat het heel belangrijk gaat worden om morgen goed te starten. Ik ben benieuwd wat we morgen kunnen doen, onze pace ziet er in ieder geval heel goed uit en ik denk dat het enige probleem nog is welke banden we gaan gebruiken. Het is een lastige keuze maar ik ben blij met het werk dat het team geleverd heeft, ik zit met veel vertrouwen op de motor. We wachten af hoe de omstandigheden morgen zijn, dan gaan we een keuze maken. Ik weet zeker dat iedereen voor dezelfde keuze staat dus ben ik benieuwd wat we morgen kunnen doen.

Vanwege de Formule 1 in Rusland vinden alle sessies op zondag een uur later plaats dan gebruikelijk. De twintig minuten durende warm-up voor de MotoGP klasse begint om 10:40 uur, de race over 24 ronden op het Circuit de Barcelona gaat om 15:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App